Lounge na aerodromima
Danas sam u Frankfurtu prilikom presjedanja s aviona na vlak bio u LuxxLoungeu. Da, toje onaj na LANDSIDE. Osim jako dugih layovera, takvo presjedanje je jedina kombinacija "letova" za koje je taj lounge pogodan.
Odmah da kažem da je Diners jedini uvjet za ulaz, a BP kojim sam čak mahao, ženska nije ni pogledala. Dakle, teoretski, ne morate nikud ni letjet, možete vlakom doći iz centra Frankfurta, najest se, i odmah se vratit u grad.
Doduše, izbor hrane je dosta "tanak", tako da bi stvarna korist bila upitna. Manje-više hladni naresci (i to ne neki veliki izbor - 2 vrste sira i 4 vrste "šunkolikoh" salama), uz hrenovke kao nešto što je najbliže nekakvoj "toploj hrani".
Bilo je prerano za cugu, ali, koliko sam vidio, izbof je bio bolji od izbora hrane.
Nekih 5 do 6 minuta brzog hoda bez trčanja od AiRail Terminala s kojeg "lete" Lufthansini vlakovi.
Odmah da kažem da je Diners jedini uvjet za ulaz, a BP kojim sam čak mahao, ženska nije ni pogledala. Dakle, teoretski, ne morate nikud ni letjet, možete vlakom doći iz centra Frankfurta, najest se, i odmah se vratit u grad.
Doduše, izbor hrane je dosta "tanak", tako da bi stvarna korist bila upitna. Manje-više hladni naresci (i to ne neki veliki izbor - 2 vrste sira i 4 vrste "šunkolikoh" salama), uz hrenovke kao nešto što je najbliže nekakvoj "toploj hrani".
Bilo je prerano za cugu, ali, koliko sam vidio, izbof je bio bolji od izbora hrane.
Nekih 5 do 6 minuta brzog hoda bez trčanja od AiRail Terminala s kojeg "lete" Lufthansini vlakovi.
- Tyrion Lannister
Frankfurth kažeš? 
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
Evo me iz Airport Business Loungea, aerodrom Köln/Bonn, T2.
Još gori od frankfurtskog Luxxa.
Uistinu, samo "pola koraka" od bivšeg zagrebačkog.
Opis je isti, samo je izvedba opisanoga (još) gora. Bio sam jutros jedini gost (nije ni čudo), a mogao sam, da sam se baš zainatio, pojesti ama baš sve kaj je bilo na raspolaganju. A ne, nisu pladnjevi bili prazni/poharani, nego su jednostavno - užasno maleni. Kaj bi bilo da je bili više gostuiju, npr. 3 ili 4? Bi li ih ženska (jedna jedina - da, to je identično kao kod ex-ZG) stalno punila? Iskreno sumnjam...
Ima u stvari jako dobar pogled i na gejtove i na avione, ali menj to puno i ne znači.
Ak letite s T1, morate u stvari dva puta proći security. Jednom na T2 za lounge (tu vam BP ne šljaka, ali kažetd teti kod provjere da idete u lounge oa će vas pustiti) i jednom na T1.
Uglavnom, doručkovao kako-tako jesam, ali nikako nemojte zbog njega preskakat ručak.
Još gori od frankfurtskog Luxxa.
Uistinu, samo "pola koraka" od bivšeg zagrebačkog.
Opis je isti, samo je izvedba opisanoga (još) gora. Bio sam jutros jedini gost (nije ni čudo), a mogao sam, da sam se baš zainatio, pojesti ama baš sve kaj je bilo na raspolaganju. A ne, nisu pladnjevi bili prazni/poharani, nego su jednostavno - užasno maleni. Kaj bi bilo da je bili više gostuiju, npr. 3 ili 4? Bi li ih ženska (jedna jedina - da, to je identično kao kod ex-ZG) stalno punila? Iskreno sumnjam...
Ima u stvari jako dobar pogled i na gejtove i na avione, ali menj to puno i ne znači.
Ak letite s T1, morate u stvari dva puta proći security. Jednom na T2 za lounge (tu vam BP ne šljaka, ali kažetd teti kod provjere da idete u lounge oa će vas pustiti) i jednom na T1.
Uglavnom, doručkovao kako-tako jesam, ali nikako nemojte zbog njega preskakat ručak.
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Lijen sam trazit ali jer bio netko na Barajasu terminal 4S? Jer Neptuno lounge tamo free ili ima neki drugi?
Lounge buddy aplikacija mi nesto cudna u zadnje vrijeme pa mi ne nudi nista na 4S, a na dinersu vidim da bi Neptuno mogao biti ok.
Uskoro je put za Kolumbiju pa da ne moram jesti u centru Madrida.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Nisam lijen. Vidim Nukac da si bio pa samo potvrda jel to Neptuno jer sam nasao tvoj post ali bez naziva loungea...
Lounge buddy aplikacija mi nesto cudna u zadnje vrijeme pa mi ne nudi nista na 4S, a na dinersu vidim da bi Neptuno mogao biti ok.
Uskoro je put za Kolumbiju pa da ne moram jesti u centru Madrida.

Nisam lijen. Vidim Nukac da si bio pa samo potvrda jel to Neptuno jer sam nasao tvoj post ali bez naziva loungea...

During the war...
Pisalo se još preklani:
http://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=3 ... 0b#p354129
Doduše, bio sam lijen napraviti proper recenziju, a i identificirao sam ga samo kao "onaj na Barajasu", ali riječ je baš o Neptunu. Posjetio sam ga pred let za Havanu, a mislim da je Nukac upis na koji sam ovime odgovarao napravio nakon leta za Tokiyo?
http://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=3 ... 0b#p354129
Doduše, bio sam lijen napraviti proper recenziju, a i identificirao sam ga samo kao "onaj na Barajasu", ali riječ je baš o Neptunu. Posjetio sam ga pred let za Havanu, a mislim da je Nukac upis na koji sam ovime odgovarao napravio nakon leta za Tokiyo?
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Da, bio sam na T4S, u loži, ali se ne sjećam kako se zove. Vjerojatno je to ta, Neptuno, jer je jedina za koju vrijedi Diners.
Nisam letio za Tokyo već za Heathrow. Kako je avion bio A340, let je bio s T4S, a ne uobičajenog T4.
Na T4 nažalost nema Diners lože.
A loža je jedna od boljih u kojima sam bio. Hrana je u stilu pinchosa ili tapasa. Više različitih jela u malim porcijama. Isto tako i dobar izbor vina i piva. Nažalost, imao sam samo 20 min, pa nisam stigao više uživati.
Jedino što je malo zeznuta lokacija, malo se treba pomučit da se nađe.
Nisam letio za Tokyo već za Heathrow. Kako je avion bio A340, let je bio s T4S, a ne uobičajenog T4.
Na T4 nažalost nema Diners lože.
A loža je jedna od boljih u kojima sam bio. Hrana je u stilu pinchosa ili tapasa. Više različitih jela u malim porcijama. Isto tako i dobar izbor vina i piva. Nažalost, imao sam samo 20 min, pa nisam stigao više uživati.
Jedino što je malo zeznuta lokacija, malo se treba pomučit da se nađe.
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
O fino. Isplati se onda ranije doci. Spavam u Madridu pa onda Aviancom letim za Bogotu. Tako da cu ranije krenut do Barajasa izgleda. 
Hvala momci

Hvala momci

During the war...
Nedavni boravak u frankfurtskom loungeu koji se nalazi na landside podsjetio me je da sam ostao dužan recenziju jednog moskovskog koji se doslovce zove "Business Lounge (International and Domestic)", a nalazi se na landside aerodroma Vnukovo. Ono što naročito treba naglasiti je to da taj lounge (koji je, inače, i za međunarodne i za domaće letove s tog aerodroma) ima vlastitu security kontrolu na kojoj najvjerojatnije nikad nema gužve, a i sama kontrola je bitno opuštenija nego inače po ruskim aerodromima. Jednostavno se iz loungea kroz tu kontrolu izlazi na airside (tj. na gejtove). Dakle, činjenica da lounge nije na airside nikoga ne bi trebala odvraćati zbog straha od kašnjenja na let.
Posebnost je ovog loungea u tome što su od pijača besplatne samo "temeljne sode" (Coca Cola, Fanta, Sprite), obje vode (s CO2 i bez) plus jedna jedina vrsta pive (Žiguli), a sve ostalo se plaća. Klopa je pak besplatna i vrlo dobra uz dosta solidan izbor tolple hrane i hladnih narezaka. Juhe, naravno, ima, a ima i odličnih kolača. Ipak, primjetno je da nisu baš ažurni u dopunjavanju pojedinih stavaka kada nestanu, pa stoga, ak vidite da je na raspolaganju nešto što vam se sviđa, nemojte jako odgađati uzimanje, jer bi se moglo dogoditi da to isto ne vidite jako dugo ili čak više uopće.
Dva puta sam prošao kroz taj lounge, a na WiFi se ni jednom nisam uspio spojit. (Zato vjerojatno i nisam do sada napisao ništa o njemu.)
Posebnost je ovog loungea u tome što su od pijača besplatne samo "temeljne sode" (Coca Cola, Fanta, Sprite), obje vode (s CO2 i bez) plus jedna jedina vrsta pive (Žiguli), a sve ostalo se plaća. Klopa je pak besplatna i vrlo dobra uz dosta solidan izbor tolple hrane i hladnih narezaka. Juhe, naravno, ima, a ima i odličnih kolača. Ipak, primjetno je da nisu baš ažurni u dopunjavanju pojedinih stavaka kada nestanu, pa stoga, ak vidite da je na raspolaganju nešto što vam se sviđa, nemojte jako odgađati uzimanje, jer bi se moglo dogoditi da to isto ne vidite jako dugo ili čak više uopće.
Dva puta sam prošao kroz taj lounge, a na WiFi se ni jednom nisam uspio spojit. (Zato vjerojatno i nisam do sada napisao ništa o njemu.)
- Nukac
- Davorich
Pozdrav iz loze u Trstu.
Prostor je ok, mali ali ugodan.
Ponuda - slaba. Pivo i vino. Neke basic grickalice.
Jedino je kava dobra.
Vazi pravilo da se morate prije prolaska kroz security checkirati na Airline ticket salteru i dobit kod za ulazak.
Prostor je ok, mali ali ugodan.
Ponuda - slaba. Pivo i vino. Neke basic grickalice.
Jedino je kava dobra.
Vazi pravilo da se morate prije prolaska kroz security checkirati na Airline ticket salteru i dobit kod za ulazak.
- Prolaznica
Jako mi se svidjela Lavalette loža na Malti. Super ambijent i pogled, dodatan plus otvorena terasa. Ima juhe, toplih i hladnih jela. Alkoholi su self service, što uvijek dodatno cijenim 

collect moments, not things
- Nukac
- Davorich
Jel itko bio u loži u Parizu na Terminalu 2E? To je onaj za non-Schengenske letove.
YotelAir Paris Charles de Gaulle
Paris Charles de Gaulle - Paris, France
Piše ovako:
- A €10 credit allowance per person per visit recorded will be issued for purchase of light refreshments, snacks, soft and alcoholic drinks at the lounge (limited to beer and wine).
WTF?
YotelAir Paris Charles de Gaulle
Paris Charles de Gaulle - Paris, France
Piše ovako:
- A €10 credit allowance per person per visit recorded will be issued for purchase of light refreshments, snacks, soft and alcoholic drinks at the lounge (limited to beer and wine).
WTF?
Ne kužim kaj je nejasno, nije to jedini Diners lounge na svijetu na kojem nije sve neograničeno i besplatno. Već sam pisao o jednom ruskom (mislim da sa radilo o Rostovu na Donu) u kojem dobiješ samo 300 rubalja (ili 30 kuna), a sve prek toga se plaća.
ANA lounge, Lisabon. Vrlo dobar, ima sve osim juhe. Prostran, udoban, "prvi borbeni red" ima lijep pogled na stajanku aviona. Klopa raznolika, mahom se sastoji od nekih 6-7 različitih, toplih i hladnih sendviča koji svi izgledaju slasno, a oni koje sam probao to i jesu.
Pijača OK, pivo je Sagres. Ima i tuševa ima i ekran sa statusom letova...
Pijača OK, pivo je Sagres. Ima i tuševa ima i ekran sa statusom letova...
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 833 times
- Been thanked: 1595 times
Aha, tako znači... Vi se na masažama viđate. 
Potpisi su za budale.
- Tyrion Lannister
Ako nema loungea pokušavam preskočiti putovanje.
Btw, kakav vam je lounge na Malti?
Btw, kakav vam je lounge na Malti?
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
-
- Information
-