Nukac wrote: ↑21 May 2019, 14:45
Zato sam ti i preporučio prve dvije noći da odmah uzmeš smještaj u Selfossu.
U Reykjaviku nemaš što radit više od pola dana. Prošećeš po centru, vidiš njihove kućice i to je to. Harfa i vikinški brod i sve si vidio.
Recimo moj prijedlog itenerera:
Odmah s aerodroma kreneš do Mosta između kontinenata i smrdljivih izvora i odeš do Selfossa. Tamo spavaš. Ujutro prema ledenjaku. S tim da tamo imaš dosta zaustavljanja, dva velika slapa, Reinsfarra beach, olupina aviona, jedan manji ledenjak i onda onaj glavni ledenjak.
Onda brzo nazad do Selfossa.
Od Selfossa ti starta Golden Circle. Obiđeš Golden circle i onda završiš u Reykjaviku. Spavanje i jutro tamo. Kreneš prema Snaefellsjokull i tamo spavaš. Grundafjodur ili Stykissholmur ima jeftini hostel.
Zatim se preko Reykholta vratiš u Reykjavik. S tim da možeš ići i okolo, Hvalfjordur je meni bio baš prekrasan, šteta je u oba smjera ići tunelom.
Evo jučer sam slijedom vaših savjeta

malo gledao da skratim boravak u ovom rezerviranom smještaju u Reykjaviku i da uzmem nešto bliže jugoistoku. Smještaj Reykjaviku smo uzeli za sva 4 dana jer je bio dobar a jeftin a cancelation je ionako free, znam da u Reykjaviku nema puno toga, računali smo na njega samo kao na bazu.
Ono što sad razmišljamo je slično vašim savjetima, za prvi dan nakon slijetanja bismo napravili upravo ovo što kažeš, sa aerodroma do mosta pa onda na spavanje. Prvu noć u RJK da otkažemo i prebacimo se što istočnije, evo ovo je najdalje što se može za pristojne novce, čak izgleda zanimljivo
https://www.booking.com/hotel/is/cafa-c ... hellu.html Drugi dan onda idemo dalje na istok sve do Jökulsárlóna. Sad pitanje koliko bismo stigli vidjeti u tom danu ako bismo krenuli jako rano a kasno navečer ili usred noći stigli u Reykjavik pa tamo ostali 3 noći. Treći dan bi onda bio Golden Circle. Četvrti onda Snæfellsjökull. Zadnji dan malo Reykjavika ujutro i odlazak. Prva opcija uključuje sjeverni poluotok i nešto lakše snalaženje sa traženjem novog smještaja ali pati jug i malo je prenategnut raspored.
Druga opcija je prve dvije noći Reykjavik u ovom rezerviranom stanu što već imamo. Prvi dan nakon slijetanja opet most, drugi dan Golden Circle. Onda treći dan rano ujutro krenuti na jug, obići sve što želimo, spavanje opet u ovom gore linkanom kampu pa četvrti dan zapucati do Jökulsárlóna. Zadnje noćenje uzeti negdje oko Selfossa ili gdje već i zadnji dan odlazak na aerodrom. Opcija dva nema sjeverni poluotok ali ima više juga što je na Nikinom tragu.
Niko wrote: ↑21 May 2019, 18:49
Ja nebi isel na onu peninsulu ako imam 3 puna dana. Ne velim da ne vrijedi pogledati i tesko je na Islandu bilo kaj izbaciti. Al ja bi to popodne kad sletis stisnul golden circle i spaval u reykjaviku. Drugi vozil do jokusarlon i spaval u hofn ako se moze. Ili bilo di u blizini. Treci vozil natrag uz zaustavljanja kaj nisi videl i povratak u reykjavik. Cetvrti odlazak
Evo i ja se mislim da da idemo na Snæfellsjökull ili ne, vidi gore dilemu. Već znam za koju ćeš opciju glasati

druga je na tvom tragu. Popodne kad sletim mogu stisnuti jedino ovaj most između kontinenata i eventualno malo Reykjavika noću, slijećemo kasno, u 18:55.
A može li se u jedan dan stisnuti Golden Circle i Snæfellsjökull?
Niko wrote: ↑21 May 2019, 18:53
Ja bi rade provel vise vremena u okolici Hofna i Skaftafell nego peninsula. Al opet sve ovisi o vremenu. Ako te ulovi lose vrijeme rade budes vozil i gledal iz auta nego setkaral vani. Fleksibilnost je dosta vazna na Islandu
Ne mogu na vrijeme utjecati ali optimistično vjerujem da će biti idealno.
BTW rezervirao sam sinoć auto. Ipak Budget, uzeo standardno eksterno osiguranje za njega, depozit je 195000 ISK što jedva pokrivam, ako uzmu još neki depozit i za benzin imam problem. Nadam se da neće do sada nikada nisu.