Koronavirus
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Sad su djelomicno rjesili problem sa samoizolacijom. Ako odes u ljekarnu, automatski te prijavljuju.
Inaca danas sam se cuo s frendom iz Singapura. Oni slobodno secu i okupljaju se.
Inaca danas sam se cuo s frendom iz Singapura. Oni slobodno secu i okupljaju se.
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
Napisala sam prije kako se EU pravi gluha i slijepa na pozive upomoć koji dolaze iz Italije te kako je Italija pomoć dobila od Kine i Kube, dviju komunističkih država, ali ovo prelazi sve granice: Česi su ukrali maske koje je Kina poslala Italiji, pod izlikom da su mislili kako su maske namijenjene za ilegalnu preprodaju.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 810 times
- Been thanked: 1542 times
Nije to sve: Kinezi su nakon toga poslali još jednu pošiljku, ali preko Poljske. Pa su je Poljaci zadržali. 
Bile su to maske za Kineze u Italiji, ne za Talijane. Njima je išla mnogo veća pošiljka - čiju sudbinu ne znam.
Bile su to maske za Kineze u Italiji, ne za Talijane. Njima je išla mnogo veća pošiljka - čiju sudbinu ne znam.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Meh.
Nego, možemo se samo nadati da ova samoorganizirana volonterska pomoć, naročito sada, mislim, nakon potresa, neće pridonijeti još većem širenju zaraze. Primjerice, čitam danas na Fejsu kako netko nudi pomoć i prijevoz - s obzirom na to da ne pripada u rizičnu skupinu.
Ljudi uopće ne kuže terminologiju: liku je "rizična skupina" isto kao i "skupina nezaraženih", a je li inficiran i prenosilac virusa to ne zna i ne može znati.
Na sve se strane poklanja, dijeli, pomaže. Šteta je što se takve dobrovoljce ne uključi u rad i pomoć, ali pod kontrolom.
Nego, možemo se samo nadati da ova samoorganizirana volonterska pomoć, naročito sada, mislim, nakon potresa, neće pridonijeti još većem širenju zaraze. Primjerice, čitam danas na Fejsu kako netko nudi pomoć i prijevoz - s obzirom na to da ne pripada u rizičnu skupinu.
Ljudi uopće ne kuže terminologiju: liku je "rizična skupina" isto kao i "skupina nezaraženih", a je li inficiran i prenosilac virusa to ne zna i ne može znati.
Na sve se strane poklanja, dijeli, pomaže. Šteta je što se takve dobrovoljce ne uključi u rad i pomoć, ali pod kontrolom.
- MmeTipfeler
Kaže Stitch na drugom mjestu kako Talijani pate od manjka discipline i društvene odgovornosti. Pate i od gluposti. I pohlepe. Trenutačno tri talijanska kruzera plove prema Veneciji, gradonačelnik ih je odbio prihvatiti, ali je ministar iz Rima naredio da im se dopusti uplovljavanje. Svi su putnici - navodno - čisti od korone. Pa sad ti budi pametan. 
- Stitch
- Head Honcho
Ako je krstarenje trajalo dulje od dva tjedna, a pretpostavljam da jest, većina ih traje mnogo dulje - već bi se pokazali simptomi. Nije taj ministar iz Rima tako glup kako se na prvi pogled čini. Računam na to da ima savjetnike, a pogotovo računam na to da će štititi vlastitu guzicu.
Venecijanci su s razlogom oprezni, ne mogu im zbog toga prigovoriti. No možda pušu na hladno.
Venecijanci su s razlogom oprezni, ne mogu im zbog toga prigovoriti. No možda pušu na hladno.
Potpisi su za budale.
Trebali su otkazati ta kruzerska putovanja, cak je najveca online platforma (viator) otkazala i preporucila otkazivanje kruzerskih putovanja u ugrozenim podrucjima, a Italija je trenutno najugrozenija. Talijani su sami krivi za ovo sto im se dogadja.MmeTipfeler wrote: ↑23 Mar 2020, 22:56Kaže Stitch na drugom mjestu kako Talijani pate od manjka discipline i društvene odgovornosti. Pate i od gluposti. I pohlepe. Trenutačno tri talijanska kruzera plove prema Veneciji, gradonačelnik ih je odbio prihvatiti, ali je ministar iz Rima naredio da im se dopusti uplovljavanje. Svi su putnici - navodno - čisti od korone. Pa sad ti budi pametan.![]()
Strah me je sto ce biti za par tjedana s trumpvom amerikom te s britanijom
- MmeTipfeler
Kruzere u Veneciju uopće nije trebalo puštati. Ni prije. Baš kao ni u Dubrovnik. A malo-pomalo pokazuje se da su dva tjedna prosjek za period inkubacije (link). Zapravo, trebat će ih izolirati kao Diamond Princess, a možeš misliti koliko mjesta ima za to u Laguni.
- MmeTipfeler
SAD je problematičan već zbog nejedinstvenog postupanja u pojedinim državama, jučer su imali preko 10.000 novih slučajeva, danas već pet puta manje. Britanci se prizivaju pameti, bojim se, prekasno.
- Stitch
- Head Honcho
Amerikanci su imali 46.145 slučajeva i 582 mrtve osobe, što nije malo. A vjerojatno je bolesnih i mnogo više.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Kad već gledaš Worldometer na koji sam ovdje odavno stavila link, ne škodi pogledati posljednji stupac (slučajevi po broju stanovnika izraženom u milijunima). Dakako, treba tu uzeti u obzir i naseljenost odnosno gustoću stanovništva, a SAD navodno dostavlja podatke po državama te se očekuje da će se na jugu pokazati nova žarišta.
- MmeTipfeler
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 63 times
Na ovo:MmeTipfeler wrote: ↑24 Mar 2020, 13:52Ne znam jesi li na ovo mislila, no to je očito njihov način razmišljanja. Na tragu right to keep and bear arms.![]()
https://www.politico.com/news/2020/03/2 ... ess-141360
Zapravo se radi o ekonomskim mjerama koje bi trebale olakšati gospodarstvu.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- MmeTipfeler
Za popizdit! Imaju odnosno dobit će nekih 370 respiratora, imaju 148 slučajeva, od kojih je 71 kritičan, a ovaj soli pamet. Umjesto da bude sretan.
- MmeTipfeler
Evo vam na engleskom: link, da vas ne gnjavim s francuskim i talijanskim. Kod nas je to prenio Index, ali ne bih voljela da me Marsijanka opet proglasi navijačicom. 
- MmeTipfeler
Slično kao Božinović ponaša se i Macron, a Francuzi kao Francuzi i inače pizde na njega. Ovo je jedini tekst na engleskom što sam ga uspjela pronaći o virologu Didieru Raoultu koji je poslao dovraga i Macrona i njegov Conseil scientifique (Znanstveno vijeće) te njihove savjete pa počeo s liječenjem. Nije sasvim ortodoksno - nema kontrolnu grupu s placebo lijekovima, koliko razumijem, ali očito za to i nema puno vremena. Upotrebljava kombinaciju hidroklorokin+azitromicin. Ili će se pokazati kao spasilac čovječanstva ili ući u povijest kao ludi znanstvenik.
Link.
Osim toga, zalaže se u prvom redu za masovno testiranje, onako kako je to učinija Južna Koreja. Koja je, uz Grendland i Antarktik, u pogledu korone trenutačno najsigurnije mjesto na svijetu.
Koji kiki mi čekamo? Da se pokaže kako Kaletra ne pomaže? Usput, tko je ono svojevremeno Pfizeru prodao Sumamed?
Link.
Osim toga, zalaže se u prvom redu za masovno testiranje, onako kako je to učinija Južna Koreja. Koja je, uz Grendland i Antarktik, u pogledu korone trenutačno najsigurnije mjesto na svijetu.
Koji kiki mi čekamo? Da se pokaže kako Kaletra ne pomaže? Usput, tko je ono svojevremeno Pfizeru prodao Sumamed?
- Nukac
- Davorich
Ako cemo sve testirat, par pitanja je otvorenih:
Tko ce izvoditi te testove? Naime broj strucnih ljudi za izvodjenje testova je ogranicen. Kao i broj aparata na kojima se testovi izvode.
Koliko ce to kostat? I tko ce to platit?
I zadnje najvaznije pitanje - kad ce nastat nestasica testova? Naime, proizvodnja i dobava testova je limitirana. Jednostavno ih nema za sve.
Isto je i s lijekovima. Naime, niti azitromicina niti klorokinona nema u neogranicenim kolicinama.
I ono najgore, kupuju ih zdravi ljudi, da se nadje.
Tko ce izvoditi te testove? Naime broj strucnih ljudi za izvodjenje testova je ogranicen. Kao i broj aparata na kojima se testovi izvode.
Koliko ce to kostat? I tko ce to platit?
I zadnje najvaznije pitanje - kad ce nastat nestasica testova? Naime, proizvodnja i dobava testova je limitirana. Jednostavno ih nema za sve.
Isto je i s lijekovima. Naime, niti azitromicina niti klorokinona nema u neogranicenim kolicinama.
I ono najgore, kupuju ih zdravi ljudi, da se nadje.
- MmeTipfeler
Južna Koreja provodi brze testove. Nisu stoposto sigurni kao laboratorijski, ali oni, iako su bili drugi u svijetu po napredovanju infekcije, kako se čini, dobivaju bitku.
Kod nas ničega nema, što nije ništa novo, ali je li se pokušalo? Nije. Imamo 401 slučaj zaraze plus šest njih u kritičnom ili ozbiljnom stanju. Za tih šestero ne bi se mogli naći lijekovi?
Sve što radimo jest ograničavanje kretanja i dodatno širenje zaraze samoorganiziranjem za pomoć starijima. Prva ideja za izdavanje propusnica bila je da se zahtjevi osobno podnose: sada se mogu slati mejlom jer im je došlo od dupeta do glave da i to postoji.
Radimo grešku za greškom.
Kod nas ničega nema, što nije ništa novo, ali je li se pokušalo? Nije. Imamo 401 slučaj zaraze plus šest njih u kritičnom ili ozbiljnom stanju. Za tih šestero ne bi se mogli naći lijekovi?
Sve što radimo jest ograničavanje kretanja i dodatno širenje zaraze samoorganiziranjem za pomoć starijima. Prva ideja za izdavanje propusnica bila je da se zahtjevi osobno podnose: sada se mogu slati mejlom jer im je došlo od dupeta do glave da i to postoji.
Radimo grešku za greškom.
- Nukac
- Davorich
Brzi testovi su testovi na antitijela a ne na virus.
Kod nas se rade virusni testovi koji traju 4 sata, sama analiza.
Sto se tice lijekova, remdesivir je eksperimentalni lijek, tek u klinickoj fazi testiranja. Sto znaci da su kolicine vrlo vrlo ogranicene, a i vrlo skupe.
Osim toga, i dobavljivost lijeka je vrlo ogranicena, iz Kine se ne smije izvoziti. Substanca je vrednija od najskupljih droga.
Neki dan sam dobio ponudu, 1 g substance je oko 3000 $. Sumnjive kvalitete. A lijek se daje intravenozno.
Kod nas se rade virusni testovi koji traju 4 sata, sama analiza.
Sto se tice lijekova, remdesivir je eksperimentalni lijek, tek u klinickoj fazi testiranja. Sto znaci da su kolicine vrlo vrlo ogranicene, a i vrlo skupe.
Osim toga, i dobavljivost lijeka je vrlo ogranicena, iz Kine se ne smije izvoziti. Substanca je vrednija od najskupljih droga.
Neki dan sam dobio ponudu, 1 g substance je oko 3000 $. Sumnjive kvalitete. A lijek se daje intravenozno.
- MmeTipfeler
-
- Information
-