Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
IAG International Airlines Group has announced its LEVEL Europe (VK, Vienna) subsidiary has ceased trading effective immediately and will shortly file for insolvency.
The low-cost carrier, previously known as Anisec Luftfahrt, last operated commercial flights in March when its fleet of two A320-200s and four A321-200s was grounded as a result of the COVID-19 crisis.
"LEVEL Europe has been impacted by the unprecedented crisis caused by the COVID-19 pandemic," it said in a statement.
Once insolvency proceedings have been lodged and accepted, an Austrian court will appoint an administrator who will then be tasked with overseeing creditor payments.
IAG's other LEVEL units - in Spain and France - remain unaffected.
The low-cost carrier, previously known as Anisec Luftfahrt, last operated commercial flights in March when its fleet of two A320-200s and four A321-200s was grounded as a result of the COVID-19 crisis.
"LEVEL Europe has been impacted by the unprecedented crisis caused by the COVID-19 pandemic," it said in a statement.
Once insolvency proceedings have been lodged and accepted, an Austrian court will appoint an administrator who will then be tasked with overseeing creditor payments.
IAG's other LEVEL units - in Spain and France - remain unaffected.
- Nukac
- Davorich
Qantas has cancelled all international flights until late October except for those to New Zealand. The news comes as the Australian government said its border would remain closed into next year to slow the spread of the coronavirus. The airline and subsidiary Jetstar are now boosting domestic flights as travel restrictions within Australia ease. Qantas has seen domestic passenger numbers double to 64,000 this week, compared to last week’s 32,000. The nation’s tourism minister has also encouraged Australians to take their holidays within the country this year. “With Australia’s borders set to remain closed for some time, we have cancelled most international flights until late October,” the airline said in a statement sent to the BBC. “We still have some flights scheduled across the Tasman in the coming months, with the expected travel bubble between Australia and New Zealand,” the statement continued, referring to the Tasman Sea between the two countries, BBC reported.
evo info ako je tko trazio povrat od Crotie..od otkaza do povrata proslo mjesec dana...znaci vaucher sam odmah odbila, trazila pun povrat...natezanje da dobijem uopce potvrdu da ce mi isplatiti pun iznos trajao par tjedan jer su prvobitno napisali da ce o tome u zadnjem kvartalu godine...pozivala se na uredbe, odluke europske komisije.. dobila napokon potvrdu o punom povratu..e onda krece druga tura kad ce isplatiti..opet odgovor u zadnjem kvartalu..onda sam im poslala mail gdje sam se pozivala na prava potrosaca kod on line kupnje odmah drugi dan dobila odgovor da je dat nalog banci da mi vrati novce i nakon 48 sata lova mi sjela na racun..eto info ako je netko u slicnoj situaciji, mozda pomogne
Nakon A380-tice, korona će u povijest odnijeti najvjerojatnije i legendarni jumbo-jet, B747. Dogodilo bi se to relativno uskoro i inače, ali korona je bitno ubrzala proces.
Pišem to jer je British objavio trajno prizemljenje svoje B747 flote:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15008662
Bloomberg pak prenosi Moody's-ovu crnu prognozu za cijelu industriju avioputovanja, a koja se pak poklapa s mojim očekivanjima o tome da će jako dugo proći dok se sve opet ne "zalaufa":
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ody-s-says
Daklem, ukratko, ako, u skladu s trenutačnim očekivanjima, cjepivo dođe cca sredinom slijedeće godine, potražnja za aviokartama će narasti na "normalnu" razinu tek krajem 2023. Ajmo, jednostavnosti radi, reći da bi tek 2024. godina mogla biti "normalna".
Osim ako cjepivo ne zakasni, a u tom slučaju, po meni, taj rok se neće "pomicat" linearno, tj. za točno onoliko koliko će cjepivo kasnit, nego logaritamski, tj. što će veće biti spomenuto kašnjenje cjepiva, to će biti teže "zalaufati" sve skupa, dakle višestruko će veće biti kašnjenje povratka na "staro".
Pišem to jer je British objavio trajno prizemljenje svoje B747 flote:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15008662
Bloomberg pak prenosi Moody's-ovu crnu prognozu za cijelu industriju avioputovanja, a koja se pak poklapa s mojim očekivanjima o tome da će jako dugo proći dok se sve opet ne "zalaufa":
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ody-s-says
Daklem, ukratko, ako, u skladu s trenutačnim očekivanjima, cjepivo dođe cca sredinom slijedeće godine, potražnja za aviokartama će narasti na "normalnu" razinu tek krajem 2023. Ajmo, jednostavnosti radi, reći da bi tek 2024. godina mogla biti "normalna".
Osim ako cjepivo ne zakasni, a u tom slučaju, po meni, taj rok se neće "pomicat" linearno, tj. za točno onoliko koliko će cjepivo kasnit, nego logaritamski, tj. što će veće biti spomenuto kašnjenje cjepiva, to će biti teže "zalaufati" sve skupa, dakle višestruko će veće biti kašnjenje povratka na "staro".
- Nukac
- Davorich
Evo kako trenutno izgledaju putovanja preko bare:
BritishAirways today have begun it's first passenger service on the Boeing 787-10, operating as flight BA193 from HeathrowAirport
to DFWAirport
With the ongoing crisis on COVID19, only 27 passengers boarded the dreamliner today.
Inače B787-10 u British konfiguraciji ima 256 sjedalica.
BritishAirways today have begun it's first passenger service on the Boeing 787-10, operating as flight BA193 from HeathrowAirport
to DFWAirport
With the ongoing crisis on COVID19, only 27 passengers boarded the dreamliner today.
Inače B787-10 u British konfiguraciji ima 256 sjedalica.
Zvao BA.
Prvo automatski odgovor da zbog covid situacije imaju manji broj djelatnika i da je moguće duže cekanje.
Zatim automat kaže za refund stisnite 3.
Zatim odmah automatski odgovor da ne mogu trenutno (?!) odgovoriti na moj poziv i veza se prekida...
Prvo automatski odgovor da zbog covid situacije imaju manji broj djelatnika i da je moguće duže cekanje.
Zatim automat kaže za refund stisnite 3.
Zatim odmah automatski odgovor da ne mogu trenutno (?!) odgovoriti na moj poziv i veza se prekida...
Dobio napokon BA, nekih 45 minuta cekanja na telefonu...uglavnom, u roku 7-10 radnih dana bi novci trebali biti nazad na kartici...i aviose vraćaju na moj račun (dakle ne novce)...živi bili pa vidjeli
Edit---aviosi već vraćeni, sjeli na račun
Edit---aviosi već vraćeni, sjeli na račun
- Nukac
- Davorich
Lufthansa suspended traffic on its Frankfurt – Zagreb service at the time of the pandemic outbreak and has not been relaunched. According to the latest announcement by Lufthansa, all flights on this route have been canceled until March 28, 2021.
Lufthansa has thus completely left the Frankfurt – Zagreb route to its Star Alliance partner, Croatia Airlines, which operates on this route several times a day. Croatia’s national carrier operated on this route even during the lockdown.
In the summer flight schedule in 2021, Lufthansa is again announcing two daily flights on the Frankfurt – Zagreb route, until then you will be able to travel with this company from Zagreb only to Munich.
Lufthansa has thus completely left the Frankfurt – Zagreb route to its Star Alliance partner, Croatia Airlines, which operates on this route several times a day. Croatia’s national carrier operated on this route even during the lockdown.
In the summer flight schedule in 2021, Lufthansa is again announcing two daily flights on the Frankfurt – Zagreb route, until then you will be able to travel with this company from Zagreb only to Munich.
Voucheri vam vrijede do sredine 2022.? Ako do tada ovo ne prestane, neće nikada...
Tocno mi je smrdilo da bi se ovo moglo dogoditi, cim su otkazali neke dane u studenom već početkom kolovoza.
Pričekat cemo objavu letova za sljedecu sezonu, pa ćemo (možda) biti pametniji.
Ovisno o situaciji, moci ces iz Venecije, Dubrovnika, Budimpešte...ali (pre)rano je još za ovakve prognoze.
I ja se nadam i vjerujem da su na proljeće opet u Zg.
Ne, nemam voucher, mislim da ga nukac ima...ja sam trazio i dobio povrat novaca neki dan.
I ja se nadam i vjerujem da su na proljeće opet u Zg.
Ne, nemam voucher, mislim da ga nukac ima...ja sam trazio i dobio povrat novaca neki dan.
I samo nekoliko dana nakon što sam kupio aviokartu - let otkazan. 
OK, Croatijina linija ZG - Dubrovnik ipak neće samo tako biti ukinuta, što znači da su me s (od danas nepostojećeg) leta Dubrovnik - ZG u 17:50 prebaciji na raniji let u 16:20.
Dakle, sat i pol Dubrovnika manje.
Mislim da su za taj dan ukupan broj letova reducirali za 50 %, tj. s 4 na 2.
Uistinu u ovom "novom normalnom" ne možeš ništa planirati ni 2 tjedna unaprijed. Bit ću siguran da letim tek kad se avion odlijepi s piste.
OK, Croatijina linija ZG - Dubrovnik ipak neće samo tako biti ukinuta, što znači da su me s (od danas nepostojećeg) leta Dubrovnik - ZG u 17:50 prebaciji na raniji let u 16:20.
Dakle, sat i pol Dubrovnika manje.
Mislim da su za taj dan ukupan broj letova reducirali za 50 %, tj. s 4 na 2.
Uistinu u ovom "novom normalnom" ne možeš ništa planirati ni 2 tjedna unaprijed. Bit ću siguran da letim tek kad se avion odlijepi s piste.
- Nukac
- Davorich
Nije tako strasno.
Meni su isto otkazali let za DBV par dana prije leta i stavili me na malo kasniji let.
Nema bas neke guzve na letovima. Isao sam usred kolovoza, let za DBV je bio skoro popunjen, ali let za nazad je bio 50-60%. A u oba slucaja je isao Q400. S tim da je ovaj za nazad bio iz Atene.
Meni su isto otkazali let za DBV par dana prije leta i stavili me na malo kasniji let.
Nema bas neke guzve na letovima. Isao sam usred kolovoza, let za DBV je bio skoro popunjen, ali let za nazad je bio 50-60%. A u oba slucaja je isao Q400. S tim da je ovaj za nazad bio iz Atene.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 23 times
Kako to da smo se svi sada na Dubrovnik namjerili?
'Ja' sam na redu 1.9. u 13:50
Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
'Ja' sam na redu 1.9. u 13:50
Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
-
- Information
-