"Komunisti i fašisti ustvari su isti"?

Koljite se i gložite!
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 656 times
Been thanked: 1081 times
Post 24 Sep 2025, 17:12

Šabović Adis wrote:
24 Sep 2025, 16:16
Šta ima ni krivi ni dužni - drugi put nek se odazovu na prozivku dok prozivka traje, trčećim korakom, nek se ne prave gluhi i naknadno blesavi. :kava:
Kao što rekoh, poremećena klika. KPJ i ostale partije nisu ništa drugo doli zločinačke organizacije slične SS-u, samo drugog predznaka. A najveća podvala u toj priči, upravo gebelsovska laž, jest preuzimanje zasluga za antifašističku borbu. Zato su ignorirali sisački partizanski odred, zato nisu spominjali pojedince poput moga djeda Jure, koji - iako teško ranjen, invalid koji se jedva kretao - nije htio "od antikrista primati penziju". On je u rat otišao zato što je prezirao ustaše, koji su mu ubijali i susjede Hrvate i susjede Srbe, a ne zato što mu je tako kazala jebena partija. Komunisti su, kao što navedoh, za njega doslovce bili antikristi, sotone s kojima nikakva posla nije želio imati. I bio je u pravu. A takvih poput njega u Drugom svjetskom ratu nije bilo malo. Proporcionalno broju stanovnika, u partizanima je najviše Hrvata bilo. No to se zataškavalo. Govorilo se o ustašama, a praktički čitava Dalmacija, Hrvatsko primorje itd. bili su tvrda antifašistička područja.

Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 242 times
Been thanked: 257 times

Post 24 Sep 2025, 17:59

Gluposti. Upravo je KPJ ta pod čijim se rukovodstvom vodila antifašistička borba, od osnivanja partizanskih odreda pa sve do pobjede. Na Igmanu su se svi smrzavalai, mraz ne diskriminiše.
Deda? Deda nek se zapita ko je antikriste i sotone stvorio, nisu se stvorili sami - jedan je stvoritelj! A i ti bi se zapitati mogao.

Nego, dočaraj ti sebi ovo:

- Dobar dan, gosn Mađar, jesi li ti i Jugosloven osim što si Mađar? Jesi? Priznaješ jugoslovenstvo, Jugoslovene, Jugoslaviju, njeno društveno uređenje i ustavni poredak? Eto, super. Javi se u Opštinu, sljeduje te Lična karta, Pasoš, ako si kakav kadar sljeduje te i radno mjesto jer kadrovi nam nužno trebaju za izgradnju zemlje možda i stan kakav zakačiš. Jbg, sljeduje te i ratni raspored kao i sve ostale jugoslovenske dužnosti koje proizilaze iz Ustava a odnose se na sve Jugoslovene. Šta, ne bi da si Jugosloven? Ne bi jugoslovenske dužnosti. Ok, gosn Mađar, kao takav si u Jugosalviji stranac. Ima zakon i o strancima. Nema u javni život, politika ništa, valja ti regulisati boravišnu dozvolu, pa radnu dozvolu...za sve što ti treba - dozvola. Uz taksu! Kad već braš život idiota (što svaki privatnik po definiciji jeste) valja ti ga onda i živit tako. Šta, nećeš ni jedno ni drugo? Hoćeš metak onda, druškane! Posred ćelenke. Pit a ne plaćat, kupit kajmak a ne pomust ovce prethodno, žnjet a ne sijat, imat pravo a nemat dužnost, pitat se a ne i odgovarat...no može to. Dišeš jugoslovenski vazduh a ne pripada ti niti ga plaćaš, okupiraš zemlju tabanima na kojoj stojiš, zauzimaš prostor samim svojim bivanjem. E nema bivat nako. Parazite ne tolerišemo. Dužnosti prvo, prava te sljeduju onda!
Isto vrijedi i za Srbe, Hrvate, Muslimane, Slovence - nadasve Jugosloven. U protivnom stranac. Pa i parazit.

Šta, vi mislili mi nemamo kriterije? Imamo.
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
Šabović Adis
Inventar

Post 24 Sep 2025, 18:05

Smao mi nemoj reć da vodiš simultanku između nitkodrugi i mene - njegove tekstove ovdje a moje tamo. :rofl:
Stitch
Head Honcho
Post 24 Sep 2025, 18:09

Šabović Adis wrote:
24 Sep 2025, 17:59
Gluposti. Upravo je KPJ ta pod čijim se rukovodstvom vodila antifašistička borba, od osnivanja partizanskih odreda pa sve do pobjede.
Popušio si propagandu. Sisački partizanski odred osnovan je prije ikakva proglasa KPJ.
Šabović Adis wrote:
24 Sep 2025, 17:59
Deda? Deda nek se zapita ko je antikriste i sotone stvorio, nisu se stvorili sami - jedan je stvoritelj! A i ti bi se zapitati mogao.
Ne petljaj se u ono što ne razumiješ. Stvorili su se sami, vlastitim izborom. Bog se ne miješa u to kojim ćeš putem krenuti. Ako zbog oholosti, pohlepe, požude, bijesa itd. zgriješiš, to je tvoja stvar, nikoga nemaš pravo kriviti. Bog ti je dao svijest i savjest. Na tebi je da ih dobro iskoristiš.
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 24 Sep 2025, 18:11

Šabović Adis wrote:
24 Sep 2025, 18:05
Smao mi nemoj reć da vodiš simultanku između nitkodrugi i mene - njegove tekstove ovdje a moje tamo. :rofl:
Vidio sam tu temu desetak minuta prije nego što sam prenio postove. Providnost, valjda.
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 24 Sep 2025, 18:18

Stitch wrote:
24 Sep 2025, 18:09
Popušio si propagandu. Sisački partizanski odred osnovan je prije ikakva proglasa KPJ.
Veliš, partizani nikakve veze s partijom nemaju? Čak ni etimološke? :D
Ne petljaj se u ono što ne razumiješ. Stvorili su se sami, vlastitim izborom. Bog se ne miješa u to kojim ćeš putem krenuti. Ako zbog oholosti, pohlepe, požude, bijesa itd. zgriješiš, to je tvoja stvar, nikoga nemaš pravo kriviti. Bog ti je dao svijest i savjest. Na tebi je da ih dobro iskoristiš.
Jes, a sotona se sam izvukao iz šešira. Za uši. Autor je samo protagonista stavio u knjigu, otkud se antagonist stvorio niko ne zna? Podvala neka?
De... :kava:
Stitch
Head Honcho
Post 24 Sep 2025, 18:43

Šabović Adis wrote:
24 Sep 2025, 18:18
Veliš, partizani nikakve veze s partijom nemaju? Čak ni etimološke? :D
Etimološka bi se našla, talijanski partigiano i parte odnose se na kliku, stranku. No to je opće značenje koje se odnosi na organiziranu neformalnu grupu, ne na komuniste.
Šabović Adis wrote:
24 Sep 2025, 18:18
Jes, a sotona se sam izvukao iz šešira. Za uši. Autor je samo protagonista stavio u knjigu, otkud se antagonist stvorio niko ne zna? Podvala neka?
Doista si poluobrazovan. :D

Sotona nije stvoren, nastao je od anđela, Lucifera, koji se uzoholio i htio vladati. To ga je transformiralo u zloduha.

Dijalektika je razvoj, a ne stvaranje. Bog ne može stvoriti zlo, to je logički neutemeljeno. Bog je vrhovno dobro, a zlo nastaje odmakom od njega. Ono ne postoji samo po sebi. Mrak je odsutnost svjetlosti, a zlo je odsutnost dobra. Čitaj Tomu Akvinskog.
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 24 Sep 2025, 19:25

De, nastavi pričati o stvoritelju koji je stvorio sve što postoji ali nije stvorio zlo koje - postoji. Zabavno mi je to. :D

I dokad ćeš partiju smatrati stranom a ne cjelinom koja podrazumijeva obje strane?
Stitch
Head Honcho
Post 24 Sep 2025, 19:29

Koje obje strane ako npr. za verbalni delikt dobiješ 10-15 godina zatvora?
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 24 Sep 2025, 19:35

Možeš ga samo u partiji fasovat, i to kao jedna od stranaka. :rofl:
Stitch
Head Honcho
Post 24 Sep 2025, 19:41

Ne zajebavaj, toliko se ne dobije ni za ubojstvo. Čega se to plaši vrla partija da drakonski zatvara ljude zbog onoga što bi trebala biti temeljna ljudska vrijednost i sloboda?
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 24 Sep 2025, 19:54

Ajd ovako, da te pitam: smatraš li laž zločinom nad istinom? Ja da, po meni je to zločin. Delikt. Verbalni - usmeno ili pismeno.
Ti? :D
Stitch
Head Honcho
Post 24 Sep 2025, 20:11

Kakvu laž? Čovjek je svojedobno dobio 18 godina robije zato što je rekao, prepričavam po sjećanju, da je Tito otišao na dulji odmor. To se - za one koji su preskakali nastavu jezika i književnosti - zove ironija. Mislim da su kaznu poslije smanjili, nisam siguran, ali to je izvorna presuda. Opravda(va)ti takvo što može samo idiot.
Potpisi su za budale.
Pastir
Has thanked: 1126 times
Been thanked: 520 times
Post 24 Sep 2025, 23:39

Tema je odavno izgubila svrhu. Predlažem da se zatvori.
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
Marsovac7
Svemirka
Has thanked: 9 times
Been thanked: 46 times
Post 25 Sep 2025, 00:43

Prijedlog se prihvaća.

Ako me pamćenje ne vara, mene je svojedobno postavilo za moderatora Politike ovdje. :D
Wow, postala sam moderatorica. :)
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 32 times
Post 25 Sep 2025, 02:57

U redu, zaključat ću ovo, a poželi li tkogod nastavak rasprave - neka se potrudi da iduća ima glavu i rep. :mudri:
Stitch
  • Information