Evo prigodnog vica...
Uhvatio se Mujo streličarstva, poslije izvjesnog vremena stvar preraste u ozbiljnu zanimaciju i na kraju završi u klasičnom
bowhuntingu... I tako, jednom naš Mujo krene u lov na medvjeda! Šulja se šumom, spazi jednoga, odapne strijelu, medvjed padne, ali kad je Mujo stigao na mjesto pada, medvjeda nigdje!
Mujo zbunjeno gleda tragove, kad iznenada netko ga potapša po ramenu... Mujo se okrene i ugleda namrgođena medvjeda. Koji mu veli: - Pogodio si me strijelom. Dajem ti da biraš brzu smrt ili da mi ga popušiš!
Mujo se prepadne, ali bez puno razmišljanja izabere drugu opciju. Nakon obavljene radnje medvjed ga zaista pusti. Nakon što se smirio od šoka Mujo se osjeti pogođenim i smisli osvetu. Tako se idućeg dana u šumu vrati s puškom... Potraži medvjeda, opali, medvjed padne, ali kad Mujo stigne na mjesto pada, medvjeda opet nema!
I pre nego što se Mujo uspio snaći, medvjed mu već stoji iza leđa: - Eeej, opet si me pogodio! Ovaj put il’ gineš il’ te opalim zguza!
Mujo ponovo izabere manje smrtonosnu varijantu, spusti hlače i namjesti se.... I iz šume opet izađe žive glave, ali pun želje za osvetom!
Vrati se on idućeg dana u šumu s protutenkovskim RB-om! Potraži medvjeda, nanišani i opali raketu! Još prije nego što se slegla prašina od eksplozije, Mujo je već na mjestu pogotka, ali od medvjeda opet ni najmanjeg traga!
Normalno, trenutak poslije toga medvjeđa šapa opet se pojavi na Mujinu ramenu! Mujo se polako okrene prema medvjedu, a ovaj će: - Čuj, prijatelju... 'Ajd' sad iskreno, tebe ustvari i ne zanima lov, a?