Zašto se ljudi imaju potrebu shvaćati ozbiljno?

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
schmokljan

Post 30 Dec 2011, 01:26

Znam da će me opet optužiti da miniram podforum za koji sam se osobno založio - ali neka.

Zašto imate potrebu da vas ljudi shvaćaju ozbiljno? Tko su ti ljudi? Tko su vam ti ljudi? Zašto vas boli džon za tuđe mišljenje? I zašto vam je bitno kako vas drugi doživljavaju? Zar je vaša bitnost tek površna ocjena slabo zainteresiranog promatrača?

Zašto ne kažete...

...jebi se procjenitelju...

...i nastavite po svom?

DISCLAIMER: Ova tema se ne odnosi na one na koje se ne odnosi.

Eks

Post 30 Dec 2011, 01:30

Zašto ti postavljaš pitanja na koja si unaprijed ispisao odgovore?
Ja npr. ne želim da me shvaćaju ozbiljno ili neozbiljno. Da želim prvo, ne bih imala ovoliko postova zahvaljujuć chatteraju, a da želim drugo onda bih se mahom sprdala sprdanja radi i prozivala ljude zbog ograničenosti.
Samo očekujem minimum pristojnosti da me neznanci ne vrijeđaju iz čista mira. :xne zna:
Primijeniš to na ovaj podforum i valjda je jasno.
Tea Tree

Post 30 Dec 2011, 02:06

schmokljan » wrote:Znam da će me opet optužiti da miniram podforum za koji sam se osobno založio - ali neka.

Zašto imate potrebu da vas ljudi shvaćaju ozbiljno? Tko su ti ljudi? Tko su vam ti ljudi? Zašto vas boli džon za tuđe mišljenje? I zašto vam je bitno kako vas drugi doživljavaju? Zar je vaša bitnost tek površna ocjena slabo zainteresiranog promatrača?

Zašto ne kažete...

...i nastavite po svom?

Stvarno ne znam.
Mislim, ja bih ti rekla da znam, ali ne znam. I da ne pomisliš da znam, a šutim, evo, ne znam. :kul:
JPK

Post 30 Dec 2011, 05:28

schmokljan » wrote:Znam da će me opet optužiti da miniram podforum za koji sam se osobno založio - ali neka.

Nemam tu potrebu i boli me kurac kako će me vidjeti površni promatrač. :xne zna:
Biti i mniti svemiropolisno
Silajn

Post 30 Dec 2011, 07:35

Imam potrebu da me se shvaća ozbiljno kad se radi o poslu, naročito o parama :ne zna: Inače, kad god sam se shvaćala preveć ozbiljno, ispala bih smiješna. Trenutno sam dio jednog vijeća u kojem se svi shvaćaju jako ozbiljno, sastanci su urnebes :zubo:, ali duboko nekonstruktivni upravo zbog te uzvišene pozicije. Premišljam se između zajebancije i istupanja, a radi se o ozbiljnoj stvari, stvarno :D :D
Morticia

Post 30 Dec 2011, 09:29

Imam potrebu da me se shvaća ozbiljno ovisno o tome jesam li ili nisam ozbiljna i o tome kakvi su ulozi u igri. :xne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 30 Dec 2011, 10:06

imam potrebu da me shvate ozbiljno ljudi do kojih mi je stalo i čije mi je mišljenje bitno.
za ostale me zaboli.
isto tako, mislim da je potrebno u životu naučiti razliku između bivanja ozbiljnim i besmislenim s jedne strane, ili ležernijim i realnijim s druge. jer samim time što će netko puno ležernije pristupiti nekoj situaciji, ne znači da manje ozbiljno tu situaciju shvaća, samo se ne ponaša ko da je u muzeju.

što se tiče Šmokljana, meni je ovo postalo malo bezveze.
Ne vidim te ni na jednoj temi. ne učestvuješ. Kao, suvlasnik si pa imaš neka prava koja imaju jedino moderatori, mada ti nisi jedan od njih. I jedino kad se družiš je kad otvoriš (opet) jednu ovakvu temu, o smislu i besmislu ljudi i foruma.
Prihvaćam da ja možda ne razumijem tu razinu percepcije virtualnog druženja, ali nije mi tema ni zabavna ni edukativna ni ozbiljna.
Predlažem da se bar na dvije od više tih istih tema jednostavno stavi lock.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Beau

Post 30 Dec 2011, 10:09

Neozbiljno je sebe (i život općenito) shvaćati ozbiljno :mudri:
bliss

Post 30 Dec 2011, 10:14

E sad bi bilo dosta trolanja i otvaranja trolerskih tema.
Neće biti prebacivanja teme na drugi pdf, šmokljanu savjetujem da drugi put razmisli gdje će postaviti temu i koji joj je cilj. Ako je cilj provokacija, nek ovaj pdf zaobiđe.
ombia

Post 30 Dec 2011, 13:45

Zašto ne kažete...

...i nastavite po svom?

Zato sto nema osobe kojoj nije stalo do misljenja barem jedne druge osobe. Ali ima pun kufer onih koji si umisle da im nije stalo i tako zive u jadnom pokusaju da se zastite od tih drugih ljudi.
a npr. ne želim da me shvaćaju ozbiljno ili neozbiljno. Da želim prvo, ne bih imala ovoliko postova zahvaljujuć chatteraju, a da želim drugo onda bih se mahom sprdala sprdanja radi i prozivala ljude zbog ograničenosti.
Ne kuzim. To kao da idem na kave i zajebavam se i netko mi kaze eto zbog tih kava i tih caskanja ti nisi kvalificirana odraditi par ozbiljnih zivotnih razgovora. Ti koji su samo ozbiljni i pisu na ozbiljnim temama su dosadni i bogu i sebi.
Zasto ti ne bi bila ozbiljna osoba samo zato jer caskas?
Ozbiljno pitam.
isto tako, mislim da je potrebno u životu naučiti razliku između bivanja ozbiljnim i besmislenim s jedne strane, ili ležernijim i realnijim s druge. jer samim time što će netko puno ležernije pristupiti nekoj situaciji, ne znači da manje ozbiljno tu situaciju shvaća, samo se ne ponaša ko da je u muzeju.
Da.
kukuriku

Post 30 Dec 2011, 13:47

Zašto ne kažete...

...i nastavite po svom?

U upitu se miješaju kruške i jabuke.
Jedno je "bitno mi je da me shvaćaju ozbiljno", a sasvim drugo je "bitno mi je što drugi misle o meni".
Prvo, što je ozbiljnost? Prvo što meni napadne pamet kad netko uporabi termin "ozbiljan čovjek" je Pervanova priča (parafraziram, ne sjećam se)- on je ozbiljan čovjek? pa šta je to? nosi odijela, vozi bijelog golfa i dosadan je? ili šta, šta?
Ono što vidim oko sebe kod ljudi koji, ajmo reći, djeluju "ozbiljno" je da jako, jako precizno shvaćaju svoju ulogu. Baš tako, ulogu. Ulogu šefa, direktora, nekoga tko radi tamo i tamo, ili kome je muž taj i taj. Pa se sukladno tome oblače, hodaju, kupuju aute, kupuju stanove, pričaju, drže i općenito ponašaju. Totalno se slijepe i stope s tom ulogom, toliko da im uraste u kralježnicu, kosu i izraz lica. Poslije više ne možeš ni razdvojiti čovjeka od uloge.
K tome, ti ljudi ne razumiju kako se drugi mogu ne ponašati tako. Moj, nekad dobar prijatelj s posla (danas su nam se svjetonazori malo previše razišli, iako je u suštini i dalje ok tip) stalno ima prigovora na mene. Pri tome najviše voli koristiti izraz "neprikladno". Tako mi zamjera sve od frizure, nešminjakanja, izbora odjeće, izbora torbice, načina na koji sjedim, načina na koji se hihoćem, ili s kojim ljudima na koji način pričam. Naime, on smatra da će mi to sve naškoditi na poslu.
Što je najbolje, mislim da je potpuno u pravu.
Jer oko mene hodi puno više ljudi nalik njemu, nego ljudi nalik meni. S tom razlikom da mi on daje prijateljske savjete (koliko god meni nepotrebni bili, znam ja to sve i bez njega :zubo: ), a drugi ne daju ništa, samo odmjere, procijene i strpaju te u određenu ladicu.Na ladici je oznaka: "Neozbiljni i neprikladni".
Tako da, možeš izabrati biti "neozbiljan", ali da je takva odluka bez posljedica, nije.
Pa tko voli, nek izvoli.

Drugo, meni je milo kad sam ljudima draga. Tako je jednostavno lakše. Međutim, ako im nisam draga, uglavnom zaključim da nisu ni oni meni i da je je kompliment meni to što TAKVIMA nisam draga. :xd:
Nek(v)arljiva.
Tea Tree

Post 30 Dec 2011, 13:51

Nerijetko do mene dođe priča o situacijama u kojima stranci iz nekih razloga dođu u neku našu firmu ili predstavništvo strane firme u HR i onda se pitaju kojim povodom su svi u odijelima i kravatirani. :xd:
Uglavnom pomisle da je taj dan neki događaj, možda i sprovod ili nešto.
Oni najčešće dođu u polo majicama.

Što me podsjeti na Tuđmanov doček Clintona na aerodromu, kad se uredio i lentu preko sebe prebacio, a Clinton u jakni, onako lagano. :xd:
Beau

Post 30 Dec 2011, 13:53

kukuriku » wrote:
Što je najbolje, mislim da je potpuno u pravu.
Sa svime se slažem osim s ovim. Mislim da pametni i iskreni, te nadasve ČOVJEČNI (hoću reć da ne izgledaju i ne ponašaju se "po traci") ljudi ipak budu prepoznati i cijenjeni od mnogih. Da li često i unovče tu divotu, nijesam sigurna, vjerojatno ne. Ali tim i bolje.
kukuriku

Post 30 Dec 2011, 14:03

BoDerek » wrote: Sa svime se slažem osim s ovim. Mislim da pametni i iskreni, te nadasve ČOVJEČNI (hoću reć da ne izgledaju i ne ponašaju se "po traci") ljudi ipak budu prepoznati i cijenjeni od mnogih. Da li često i unovče tu divotu, nijesam sigurna, vjerojatno ne. Ali tim i bolje.
Naravno. Ali govorila sam o poslu. O onima "gore" koji odlučju o tome je li taj i taj prikladan za unaprijedit. Tu čovječnost i neukalupljenost uglavnom ne da pomaže, nego odmaže.
Takvo je barem moje iskustvo. Ova radna sredina je upravo stvorena za te "ozbiljne".
Nek(v)arljiva.
ombia

Post 30 Dec 2011, 14:05

BoDerek » wrote: Sa svime se slažem osim s ovim. Mislim da pametni i iskreni, te nadasve ČOVJEČNI (hoću reć da ne izgledaju i ne ponašaju se "po traci") ljudi ipak budu prepoznati i cijenjeni od mnogih. Da li često i unovče tu divotu, nijesam sigurna, vjerojatno ne. Ali tim i bolje.
Za koga?
robot jura

Post 30 Dec 2011, 14:05

BoDerek » wrote:Sa svime se slažem osim s ovim. Mislim da pametni i iskreni, te nadasve ČOVJEČNI (hoću reć da ne izgledaju i ne ponašaju se "po traci") ljudi ipak budu prepoznati i cijenjeni od mnogih.
Slažem se uz zadršku da to može potrajati. Jer da je uobičajeno - nije. I što se u poslu nećeš dovoljno često družiti s istim ljudima kako bi se oni na tebe navikli, prepoznali tvoje kvalitete (ako ih imaš) i kao takvog te prihvatili.

Kukuriku, u opisu tvog prijatelja prepoznajem svog šefa. Koje su to borbe... :zubo:

edit: ali me ipak unaprijedio.
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Eks

Post 30 Dec 2011, 14:32

ombia » wrote: Ne kuzim. To kao da idem na kave i zajebavam se i netko mi kaze eto zbog tih kava i tih caskanja ti nisi kvalificirana odraditi par ozbiljnih zivotnih razgovora. Ti koji su samo ozbiljni i pisu na ozbiljnim temama su dosadni i bogu i sebi.
Zasto ti ne bi bila ozbiljna osoba samo zato jer caskas?
Ozbiljno pitam.
Pa rekoh da ne želim da me se shvaća isključivo ozbiljno ili isključivo neozbiljno. :xne zna:
Btw, ova tema nije postavljena da ide onim neozbiljnima nego da prokaže metle u guzici, po petstoti put. :xne zna:
A.P.
Cactus

Post 30 Dec 2011, 14:55

Morticia » wrote:Imam potrebu da me se shvaća ozbiljno ovisno o tome jesam li ili nisam ozbiljna i o tome kakvi su ulozi u igri. :xne zna:
Ovako i ja u RL, na forumu me baš briga.
Dapače, nesporazum dobro dođe za kakvo trolanje ili popodnevnu zabavu uz kavu i to :xlux:
JPK

Post 30 Dec 2011, 15:43

Tea Tree » wrote:Nerijetko do mene dođe priča o situacijama u kojima stranci iz nekih razloga dođu u neku našu firmu ili predstavništvo strane firme u HR i onda se pitaju kojim povodom su svi u odijelima i kravatirani. :xd:
Uglavnom pomisle da je taj dan neki događaj, možda i sprovod ili nešto.
Oni najčešće dođu u polo majicama.

Što me podsjeti na Tuđmanov doček Clintona na aerodromu, kad se uredio i lentu preko sebe prebacio, a Clinton u jakni, onako lagano. :xd:
To je normalna pojava na hrvatskim aerodromima, pičke se za letenje srede kao da idu na dejt s potencijalnim sponzorom.
Biti i mniti svemiropolisno
ombia

Post 30 Dec 2011, 15:45

Ocito ih uocis. :xzubo: A ne uocis one druge u trenirkama i off road treking sandalama.
Beau

Post 30 Dec 2011, 18:17

kukuriku » wrote:
Naravno. Ali govorila sam o poslu. O onima "gore" koji odlučju o tome je li taj i taj prikladan za unaprijedit. Tu čovječnost i neukalupljenost uglavnom ne da pomaže, nego odmaže.
Takvo je barem moje iskustvo. Ova radna sredina je upravo stvorena za te "ozbiljne".
Ma jasno da su svugdje potrebni ti prikladni i pogodni ljudi. Ali, i ovi drugi. U jednom momentu u mojoj firmi, prije 2,3 godine situacija je bila takva da su svi ljudi na vodećim pozicijama bili ti prikladni šupci. I onda kad smo počeli tonuti, svi su ti šupci na ovaj ili onaj način bili protjerani. Došle su nove nade koje su također možda bile prikladne. Ali ti na najvišim pozicijama ipak za desnu ruku trebaju sposobne i inteligentne ljude koji će napravit nešto novo, kreativce jel. I neće im bit važno kako se oblače i ponašaju ukoliko if uvjere da znaju posao, te imaju mozak. Meni se čini da je danas jako teško naći kvalitetnog radnika, i kad trebaš nekog kvalitetnog i nađeš, nije te briga za 'manire'. A ima i puno situacija gdje ti neprikladni stvarno dođu na vodeću poziciju. I ne znam koliko su sretni s tim.
ombia wrote:
Za koga?
Pa za te čovječne. Ne za opće dobro.
Tea Tree

Post 30 Dec 2011, 18:36

JPK » wrote: To je normalna pojava na hrvatskim aerodromima, pičke se za letenje srede kao da idu na dejt s potencijalnim sponzorom.
O, da! Iako je to već za misterije.
Štikle, šminka i frizura za ugodniji let. :xd:
ombia

Post 30 Dec 2011, 19:03

BoDerek » wrote:
Pa za te čovječne. Ne za opće dobro.
Cek pametni su covjecni te dobri al je bolje da nemaju novaca? Bolje da su nofci u rukama glupim i zlih? :misli:

A mozda te zene na aerodromima reklamiraju trovremenski taft, a vi ste samo ljubomorni sto zaradjuju koju pinku?
Beau

Post 30 Dec 2011, 19:08

ombia » wrote:
Cek pametni su covjecni te dobri al je bolje da nemaju novaca? Bolje da su nofci u rukama glupim i zlih? :misli:
Ma jok, to je samo moje subjektivno mišljenje da previše novca i moći kvari stil i kvalitetu života. Ono, predrasuda. Ne bih znala jer nisam probala.
A rekoh da za opće dobro nije dobro da novac nije u rukama pametnih i čovječnih.
Tyden

Post 01 Jan 2012, 16:48

Mislim da je to uglavnom kod nekih koji misle da su, što bi se u narodu reklo, uhvatili Boga za bradu pa misle da su upoznati sa svim tajnama svijeta. Lako ih se prepozna jer su konflikte naravi i kvalitetu drugih osoba temelje na tome da li se slažu sa njima ili ne. Imao sam prošle godine takvo iskustvo, sve je bilo super dok nisam doveo neke stvari u pitanje, onda sam ispao najgori šljam svijeta. Toliko ogroman ego da su te osobe totalno slijepe da je ono što zamjeraju drugima upravo ono što i same non stop rade. Pretpostavljam da je taj ego i razlog te "ozbiljnosti", dok ispadaju u pravu ego se boosta, kada im se netko suprotstavi onda nije "kvalitetan" i odu dalje.

Image
  • Information