Kurve vs. drolje

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
nevjerna

Post 11 Jan 2012, 23:42

nodens » wrote:
Ovo ti je kao da kažeš da budući da postoji cijeli spektar sivih tonova između crne i bijele, i nitko ne može precizno definirati što je crno, a što bijelo (a što sivo) - proizlazi da je cijela ta distinkcija crno-sivo-bijelo zapravo bespredmetna. Valjda je sve to jedno te isto, zato što ne možemo precizno definirati luminiscenciju kod koje crna postaje siva, a siva bijela. :ne zna:
Riječ je o kurvama i droljama, dečko.
Ne se hvatat za spektar.

Ajme majko, sveti Ante, Duje, Šime, Frane, divico Marijo i svi sveci !!!
nodens

Post 11 Jan 2012, 23:44

BoDerek » wrote:Nodense, a što ćeš raditi s tim definicijama kad ih dobiješ?
Ništa, nije poanta u definicijama, nego u raspravi. Zanima me što netko ima za reći na moje hmmm poremećene umotvorine. :zubo:
nodens

Post 11 Jan 2012, 23:48

blaze » wrote: ti si pojmovno zbrčkan
Bilo bi lijepo da to argumentiraš. :cerek:

nevjerna » wrote: Riječ je o kurvama i droljama, dečko.
Ne se hvatat za spektar.
Spektar se odnosi na svaki od ta dva pojma zasebno, također. U smislu, da s jedne strane spektra imaš 'drolju', s druge 'ne-drolju' - i hrpu nijansi između. A isto vrijedi i za termin 'kurva'. (npr. ciljam na sponzoruše; zar nisu one vrlo 'srodne' kurvama vulgaris? :ne zna: )

Enivej, ako netko ima bolju definiciju, i dalje čekam. :raspa:
nevjerna

Post 11 Jan 2012, 23:52

nodens » wrote:
Bilo bi lijepo da to argumentiraš. :cerek:

Spektar se odnosi na svaki od ta dva pojma zasebno, također. U smislu, da s jedne strane spektra imaš 'drolju', s druge 'ne-drolju' - i hrpu nijansi između. A isto vrijedi i za termin 'kurva'.

Enivej, ako netko ima bolju definiciju, i dalje čekam. :raspa:
Da ti poznaš barem jedan primerak od svake vrste u živo, ne bi te bilo na forumu.
JPK

Post 11 Jan 2012, 23:54

nodens » wrote: Enivej, ako netko ima bolju definiciju, i dalje čekam. :raspa:
Moja definicija se pokazala korisnom u praksi, a to bi trebao cijeniti. :D
Biti i mniti svemiropolisno
nodens

Post 11 Jan 2012, 23:54

nevjerna » wrote: Da ti poznaš barem jedan primerak od svake vrste u živo, ne bi te bilo na forumu.
Znači, ništa od tvojih definicija? Nego me samo hoćeš bezveze bockati, a budući da nisi pročitala onu temu, ne znaš da to neće funkcionirati. :zubo:

Definiciju molim, ako može ikako. Jbt, pa ako su moje toliko loše, valjda možeš bar probati dati bolju? Što misliš o Morticijinoj? Drolja = zla žena, koja ne preza ni od čega da se domogne nečega? :ne zna:
nevjerna

Post 11 Jan 2012, 23:57

nodens » wrote:
Znači, ništa od tvojih definicija? Nego me samo hoćeš bezveze bockati, a budući da nisi pročitala onu temu, ne znaš da to neće funkcionirati. :zubo:

Definiciju molim, ako može ikako. Jbt, pa ako su moje toliko loše, valjda možeš bar probati dati bolju? Što misliš o Morticijinoj? Drolja = zla žena, koja ne preza ni od čega da se domogne nečega? :ne zna:
Ne želim te bockati.
Ali ne idem dalje dok mi ono ne objasniš:

Code: Select all

nodens kaže:
Jer, kao što kurve nude seks u zamjenu za (bilo čije) novce, tako drolje nude seks u zamjenu za užitak (od bilo koga).
nodens

Post 11 Jan 2012, 23:59

JPK » wrote: Moja definicija se pokazala korisnom u praksi, a to bi trebao cijeniti. :D
Cijenim trud; pa izdvojio sam te kao jednog od rijetkih koji je bar pokušao. :cerek:

JPK » wrote:Nego, ja imam bolju definiciju drolje.
Drolja je žena koja se voli jebati i koja se puno jebe s mnogo različitih ljudi, ali ne svaka koja to čini, nego ona koja u bitnoj mjeri pretpostavlja kurac nekim društvenim konvencijama i i drugim međuljudskim odnosima.
Dakle, ako se ide jebati s nekim tko joj je netom zapeo za oko, a inače ima dobar odnos s dečkom ili mužem, ili joj zbog zbog jebačine s istim pati dijete koje mora jesti paštetu umjesto sarme, tada je drolja.
Dakle, tebi je bitan aspekt 'drolje', taj da ignorira neke druge društvene konvencije, ili druge interpersonalne odnose. A ona koja samo voli seks s bilo kime (tko joj ispunjava kriterije/zapeo za oko) - njih ne bi nazvao tako?

Znači, recimo, groupie djevojke ne bi nazvao 'droljama'? Ako su inače single, naime.

Meni se tvoja definicija čini malo suviše restriktivna; no to je valjda zato što mi nije jasna psihologija onih koje ispunjavaju moju definiciju drolje - ali ne i tvoju. Sjećam se jedne takve, ali ne bih imenovao. :no:
nodens

Post 12 Jan 2012, 00:02

nevjerna » wrote: Ne želim te bockati.
No, pa samo ti mene bockaj. :ne zna: Bockanje me motivira. :E

nevjerna » wrote:Ali ne idem dalje dok mi ono ne objasniš:
Već sam ti pojasnio, 6. stranica, 5. post odozgor.
nevjerna

Post 12 Jan 2012, 00:05

nodens » wrote:
No, pa samo ti mene bockaj. :ne zna: Bockanje me motivira. :E

Već sam ti pojasnio, 6. stranica, 5. post odozgor.
Nisi objasnio, tvrdoglavo si ostao pri svojem.

Kako dakle one nude seks u zamenu za užitak, kad je seks užitak?
Što očekuju od partnera, gumeni bombon?
ombia

Post 12 Jan 2012, 00:06

nodens » wrote:
Ja sam drolja u duši. :zubo:
Ma nisi. Ti si samo dosadan. Sto je dest puta gore nego biti drolja.
nodens

Post 12 Jan 2012, 00:09

nevjerna » wrote: Kako dakle one nude seks u zamenu za užitak, kad je seks užitak?
Što očekuju od partnera, gumeni bombon?
:confused:

Kurva nudi muškarcu užitak, u zamjenu za novce (primarno, a svejedno je tko je taj lik, bitno da ima novaca)

Drolja nudi užitak muškarcu, u zamjenu za užitak (primarno, a svejedno je tko je taj lik, dok god uživa u njemu ili bilo kojem drugom tko ispunjava te ili slične kriterije).

Ti ne vidiš analogiju u tome? :ne zna:
nodens

Post 12 Jan 2012, 00:10

ombia » wrote: Ma nisi. Ti si samo dosadan. Sto je dest puta gore nego biti drolja.
I'm heartbroken. :crying: A mislio sam da me voliš... :mama:
nevjerna

Post 12 Jan 2012, 00:12

nodens » wrote:
:confused:

Kurva nudi muškarcu užitak, u zamjenu za novce (primarno, a svejedno je tko je taj lik, bitno da ima novaca)

Drolja nudi užitak muškarcu, u zamjenu za užitak (primarno, a svejedno je tko je taj lik, dok god uživa u njemu ili bilo kojem drugom tko ispunjava te ili slične kriterije).

Ti ne vidiš analogiju u tome? :ne zna:
Ne vidim.
Kurva radi svoj posao, drolja može biti tko god. Nikakove analogije tu nema.
JPK

Post 12 Jan 2012, 00:13

nodens » wrote: Dakle, tebi je bitan aspekt 'drolje', taj da ignorira neke druge društvene konvencije, ili druge interpersonalne odnose. A ona koja samo voli seks s bilo kime (tko joj ispunjava kriterije/zapeo za oko) - njih ne bi nazvao tako?

Znači, recimo, groupie djevojke ne bi nazvao 'droljama'? Ako su inače single, naime.
Da, ne bih. Drolja ima neke negativne konotacije, a kako ne vidim ništa posebno negativno u tome da žena daje pičke naokolo jer to voli, morao sam dodati još uvjeta.
Meni se tvoja definicija čini malo suviše restriktivna; no to je valjda zato što mi nije jasna psihologija onih koje ispunjavaju moju definiciju drolje - ali ne i tvoju. Sjećam se jedne takve, ali ne bih imenovao. :no:
Nije ni meni bliska psihologija takvih koje ispunjavaju tvoju ali ne i moju definiciju, ali to ne znači da mogu vidjeti nešto loše u njihovom ponašanju. Primijeti da tvoja drolja ne čini štetu nikome, osim možda javnom moralu i nekim općenitim društvenim konvencijama, dok moja drolja zbog svoje droljastosti čini štetu konkretnim ljudima kršeći pravila svojih odnosa s njima, na koja je pristala.
Dakle, čak i ako pristanem da tvoja drolja jest drolja, moja je neusporedivo veća droljetina.
nodens

Post 12 Jan 2012, 00:24

nevjerna » wrote: Ne vidim.
Kurva radi svoj posao, drolja može biti tko god. Nikakove analogije tu nema.
Nebitna distinkcija, promašuje bit stvari.

Poanta je u apersonalnoj razmjeni dobara; gubiš se u bezveznim društvenim konvencijama i običajima, a ne razaznaješ ono 'bitno' u svemu tome. Nigdje ne piše da kurve moraju izgledati točno onako kako izgledaju u našoj kulturi; zašto točno neke žene ne bi prodavale seksualne usluge, ali ne nužno baš bilo kome - nije posve jasno. Ja mogu nuditi instrukcije iz matematike, ali ako mi se netko ne svidi, mogu ga i odbiti. Nije protuzakonito.

U jednom slučaju imamo (uglavnom) apersonalnu razmjenu užitka za novac, u drugoj užitka za užitak. Pa ako je ovo drugo također (uglavnom) apersonalno, onda to zovem 'droljiranjem'. Što apersonalnije, to više 'droljasto'. :ne zna: A ako nije apersonalno, onda to ne zovem 'droljiranjem'. Nuklearna fizika, očito.

BTW, da netko ne zaboravi... većina muškaraca udovoljava takvoj definiciji droljastosti. :zubo:
nodens

Post 12 Jan 2012, 00:33

JPK » wrote: Da, ne bih. Drolja ima neke negativne konotacije, a kako ne vidim ništa posebno negativno u tome da žena daje pičke naokolo jer to voli, morao sam dodati još uvjeta.
Ovo sam već objasnio; 'povijesno' gledano, termin 'drolja' je označavao to što sam napisao. I upravo TO je nekad imalo negativne konotacije. Ako danas TO nema više te negativne konotacije, onda jednostavno nema razloga zašto bi puki termin 'drolja' i dalje zadržavao te negativne konotacije, tj. zašto bismo dodavali nekakva daljnja značenja, da bi 'negativnost' tog pojma ostala zadržana.

Ukratko, ja sam za rehabilitaciju pojmova drolja i kurva. :raspa:

Mislim, ako već smatramo da nema ništa loše u tome. :ne zna:

JPK » wrote:Nije ni meni bliska psihologija takvih koje ispunjavaju tvoju ali ne i moju definiciju, ali to ne znači da mogu vidjeti nešto loše u njihovom ponašanju. Primijeti da tvoja drolja ne čini štetu nikome, osim možda javnom moralu i nekim općenitim društvenim konvencijama, dok moja drolja zbog svoje droljastosti čini štetu konkretnim ljudima kršeći pravila svojih odnosa s njima, na koja je pristala.
Dakle, čak i ako pristanem da tvoja drolja jest drolja, moja je neusporedivo veća droljetina.
Znači, tvoj pojam 'drolja' bi po mojoj taksonomiji bio 'bezobzirna/beskrupulozna drolja'. :rofl:

Kao što rekoh, ubacio si dodatna značenja (interpersonalnu bezobzirnost) starom pojmu 'drolje' - da bi taj pojam zadržao svoje negativno značenje, čak i nakon rehabilitacije onog originalnog značenja. Pitam ja tebe, ima li to smisla. :cerek:
nevjerna

Post 12 Jan 2012, 00:34

nodens » wrote:
Nebitna distinkcija, promašuje bit stvari.

Poanta je u apersonalnoj razmjeni dobara; gubiš se u bezveznim društvenim konvencijama i običajima, a ne razaznaješ ono 'bitno' u svemu tome. Nigdje ne piše da kurve moraju izgledati točno onako kako izgledaju u našoj kulturi; zašto točno neke žene ne bi prodavale seksualne usluge, ali ne nužno baš bilo kome - nije posve jasno. Ja mogu nuditi instrukcije iz matematike, ali ako mi se netko ne svidi, mogu ga i odbiti. Nije protuzakonito.

U jednom slučaju imamo (uglavnom) apersonalnu razmjenu užitka za novac, u drugoj užitka za užitak. Pa ako je ovo drugo također (uglavnom) apersonalno, onda to zovem 'droljiranjem'. Što apersonalnije, to više 'droljasto'. :ne zna: A ako nije apersonalno, onda to ne zovem 'droljiranjem'. Nuklearna fizika, očito.

BTW, da netko ne zaboravi... većina muškaraca udovoljava takvoj definiciji droljastosti. :zubo:
Kurve nisu "neke žene" koje naplaćuju seksualne usluge.
Kurva je profesija, drolja nije.
nodens

Post 12 Jan 2012, 00:49

nevjerna » wrote: Kurve nisu "neke žene" koje naplaćuju seksualne usluge.
Kurva je profesija, drolja nije.
Rekoh ti, jednostavno nebitna distinkcija.

Postoje srednjoškolke koje se prodaju za novce, iako im to nije nikakva 'profesija', nego si time povećavaju džeparac. Ovo sam pročitao negdje u novinama, pa ako oni lažu mene, i ja lažem vas.

Bi li ti takvu curu nazvala 'kurvom' ili ne bi? Znači, prodaje seksualne usluge za novce - ali nije joj to profesija, nego nešto onak' u fušu. :ne zna:
JPK

Post 12 Jan 2012, 01:00

nodens » wrote: Znači, tvoj pojam 'drolja' bi po mojoj taksonomiji bio 'bezobzirna/beskrupulozna drolja'. :rofl:

Kao što rekoh, ubacio si dodatna značenja (interpersonalnu bezobzirnost) starom pojmu 'drolje' - da bi taj pojam zadržao svoje negativno značenje, čak i nakon rehabilitacije onog originalnog značenja. Pitam ja tebe, ima li to smisla. :cerek:
Pa da, svjesno sam to učinio i mislim da takva modernizacija i liberalizacija pojma drolje ima smisla. Korisna je u praksi. Oprobaj par drolja, pa ćeš vidjeti. :D
nodens

Post 12 Jan 2012, 01:20

JPK » wrote:Pa da, svjesno sam to učinio i mislim da takva modernizacija i liberalizacija pojma drolje ima smisla. Korisna je u praksi. Oprobaj par drolja, pa ćeš vidjeti. :D
Ne vjerujem da sam ja uopće sposoban za takvo nešto. :ne zna: Uzevši u obzir sve psihološke blokade i moralnoetičke dvojbe. Čini mi se da sam previše zaglibio, odavno. :o :zubo:

Znači, a tebe rajcaju baš 'drolje' u tom tvom smislu? One koje se pomame onako nabrzaka i onda zanemare sve druge odnose i obzire? Hmmm kako interesantno. :cerek:
nevjerna

Post 12 Jan 2012, 01:40

nodens » wrote:
Rekoh ti, jednostavno nebitna distinkcija.

Postoje srednjoškolke koje se prodaju za novce, iako im to nije nikakva 'profesija', nego si time povećavaju džeparac. Ovo sam pročitao negdje u novinama, pa ako oni lažu mene, i ja lažem vas.

Bi li ti takvu curu nazvala 'kurvom' ili ne bi? Znači, prodaje seksualne usluge za novce - ali nije joj to profesija, nego nešto onak' u fušu. :ne zna:
Pa da, kao što netko plati običnom čovjeku koji nije profić da podmetne bombu pod auto.
Ali ovdje ne pričamo o takvima. Ovdje probamo odvojit kurve od drolja, te svakoj pridodat bitne osobine koje ih čine kurvom, odnosno droljom. To do sad nisam vidjela, ali možda bude idućih dana... :zubo:
nodens

Post 12 Jan 2012, 01:52

nevjerna » wrote: Pa da, kao što netko plati običnom čovjeku koji nije profić da podmetne bombu pod auto.
Ali ovdje ne pričamo o takvima. Ovdje probamo odvojit kurve od drolja, te svakoj pridodat bitne osobine koje ih čine kurvom, odnosno droljom. To do sad nisam vidjela, ali možda bude idućih dana... :zubo:
Pa, tijekom rasprave mi se iskristaliziralo pa bih to ovako postavio:

zajednička osobina - apersonalnost u seksu (što apersonalnije, to više u 'smjeru' prema drolji/kurvi)
distinkcija - svjesna proračunatost. Kurva ima 'vanjski proračunati cilj' (npr. novci, položaj, bilošto), drolja nema, nije proračunata, nego jednostavno voli jebanje samo po sebi (nebitno s kime, dok god joj paše tj. prolazi inicijalne kriterije, npr. da joj netko bude 'seksi').

To je po mojoj definiciji. Neke žene ovdje su pokušavale upravo drolji dodati još neke negativne osobine, tipa gaženje po leševima itd, a JPK pak smatra da je određena bezobzirnost prema bliskim ljudima, ta dodatna nužna osobina da bi se netko kvalificirao za pojam 'drolja'.

To je dakle ukratko. (Preskočio sam Morticiju koja pak smatra da pojam 'drolja' uopće ne mora imati veze sa seksom. :zubo:)
nevjerna

Post 12 Jan 2012, 02:05

nodens » wrote:
Pa, tijekom rasprave mi se iskristaliziralo pa bih to ovako postavio:

zajednička osobina - apersonalnost u seksu (što apersonalnije, to više u 'smjeru' prema drolji/kurvi)
distinkcija - svjesna proračunatost. Kurva ima 'vanjski proračunati cilj' (npr. novci, položaj, bilošto), drolja nema, nije proračunata, nego jednostavno voli jebanje samo po sebi (nebitno s kime, dok god joj paše tj. prolazi inicijalne kriterije, npr. da joj netko bude 'seksi').

To je po mojoj definiciji. Neke žene ovdje su pokušavale upravo drolji dodati još neke negativne osobine, tipa gaženje po leševima itd, a JPK pak smatra da je određena bezobzirnost prema bliskim ljudima, ta dodatna nužna osobina da bi se netko kvalificirao za pojam 'drolja'.

To je dakle ukratko. (Preskočio sam Morticiju koja pak smatra da pojam 'drolja' uopće ne mora imati veze sa seksom. :zubo:)
Pa imaju pravo i JPK i Morticia:
kurva je zanimanje, a drolja, budući obična žena, može uživat u seksu s ovim i onim na štetu svojeg muža i malodobne dječice, da ne spominjemo što se može pokazat droljom glede svojih moralnih kvaliteta, što ne mora nužno imati veze sa seksom. Ali može biti i milo, ljupko stvorenje koje se seksa kao što mi dišemo i nikom ne radi štetu, jel.
Glo

Post 12 Jan 2012, 02:17

koliko se ja sjećam :D drolja je sinonim za staru krpu, štracu, rutu, dronjak, nešto za obrisati pod i baciti u smeće.

pod droljama podrazumijevam osobe bez dostojanstva i samopoštovanja, one koje će prodati svoj ponos za siću. ne moraju biti promiskuitetne osobe, ali često se podaju svakome, i ulaze u loše veze, ne bi li dobili mrvu pažnje ili što već njihova patologija traži. ponekad su to šupendare :zubo: podnose mnogo toga što ne žele i vole, misleći da će im se to na neki način vratiti. uglavnom se nakon upotrebe njima obriše pod.

drolja može imati samo nekoliko seksualnih iskustava, ili pak samo s jednom osobom. uglavnom se ne seksa zato što to želi i radi užitka, već zato jer misli da treba, jer to drugi rade (pritisak okoline), da bi zadobila naklonost partnera...
  • Information