ja caj pijem svaki dan, rijetko se zadrzim na samo jednoj salici.
najvise volim kukichu, oolong, bijeli i razne biljne (kopriva, mjesavine anisa i komoraca, bazga, timijan, kadulja, lisce maline…).
vocne cajeve ne ljubim pretjerano. ono sto povremeno konzumiram, a najblize je ''vocnim'' cajevima su djumbir s limunom, hibiskus i aromatizirani bijeli. ali vocni cu popiti u gostima, pogotovo visnju ili sumsko voce. nije da ih mrzim. ono sto mrzim je rooibos.
limun ili med ne dodajem gotovo nikada (osim, vrlo rijetko, kamilici, bazgi, lavandi i vocnim cajevima). s mlijekom popijem samo mentu, ali rijetko. baka mi je znala bez pitanja poseceriti caj, smatram da je to svetogrdje. nije mi fino, a po meni to dobrom caju nije ni potrebno. slatkastome se najcesce priblizim kad pijem bijeli s vanilijom ili razne anis-komorac mjesavine za bebe i to mi je sasvim dovoljno.
ono sto bih voljela je upoznati se s raznim vrstama bijelog caja i probati matcha caj (prah). da mogu, pokupovala bih sve tea forte cajeve i pila pila pila dok ne pukneeeem!!!
osim sto ne volim stavljati limun, odbijam piti franckove cajeve (kao i one koji su tri kune kutija) i dajem blagu prednost biljci iz organskog uzgoja, nisam neki nazi.
caj nerijetko zaboravim procijediti pa bude prejak.
btw, je li itko probao kusmi cajeve? kakvi su vam?
a cajeve u rinfuzi iz franje? vidjela sam da imaju neku akciju 30% na sve, ali nisam kupila.
prodaje li itko kod nas dammann cajeve? par puta sam ih pila u jednom kaficu, ali nisam na njih naisla ni u jednoj trgovini.