Što vas je danas nasmijalo?

Razgovor ugodni, divan natenane
haram
persona non grata

Post 21 Feb 2019, 08:02

MmeTipfeler wrote:
20 Feb 2019, 08:02
Ne stavljam ovo pod članke jer i nije članak, nego zajebancija: link.
Mogla si stavit na temu o Trumpu :gaah:

Nego, ti zbilja misliš da su ovakvi u stanju povlačit neke paralele i izvlačit pouke?

what we've got here is failure to communicate
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 23 Feb 2019, 18:58

:rofl:
MmeTipfeler

Post 26 Feb 2019, 22:33

Ne znam kako si uspio utrpati video u post, ali ne može se pokrenuti direktno s foruma. Ovdje je link za one koji imaju profil na Fejsu. Predobro je. :cerek:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 626 times
Been thanked: 984 times
Post 26 Feb 2019, 22:35

Ja sam ga normalno pokrenuo. :ne zna: I da, dobar je. :D
Potpisi su za budale.
haram
persona non grata

Post 27 Feb 2019, 21:45

a tek kraj... :lol:

Je, vidi se i ovdje. Možda se treba biti ulogiran na fejsu da se vidi.
haram
persona non grata

Post 27 Feb 2019, 21:51

MmeTipfeler

Post 28 Feb 2019, 07:56

Stitch wrote:
26 Feb 2019, 22:35
Ja sam ga normalno pokrenuo. :ne zna: I da, dobar je. :D
haram wrote:
27 Feb 2019, 21:45
Je, vidi se i ovdje. Možda se treba biti ulogiran na fejsu da se vidi.
Ja vidim samo prvu nepokretnu sliku sa strelicom za pokretanje, a kad na to kliknem samo mi se vrti kružić u sredini i tako u nedogled. Ulogirana sam na Fejsu. Možda je u pitanju brauzer? Na starom sam FF-u jer XP ne prima apdejte nakon verzije 52.9.0. Baš ću probati s Chromeom iako ni on ne želi surađivati. :o
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 626 times
Been thanked: 984 times
Post 28 Feb 2019, 20:27

MmeTipfeler wrote:
28 Feb 2019, 07:56
Možda je u pitanju brauzer? Na starom sam FF-u jer XP ne prima apdejte nakon verzije 52.9.0.
Lako moguće. Krajnje je vrijeme da instaliraš Desetku, takvih će stvari sve više biti.
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 06 Mar 2019, 17:50

There is the story of the woman who read Hamlet for the first time and said, "I don't see why people admire that play so. It is nothing but a bunch of quotations strung together." :D

Asimov's Guide to Shakespeare
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 224 times
Been thanked: 239 times

Post 09 Mar 2019, 17:28

:S Posmiješnio je!
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
haram
persona non grata

Post 09 Mar 2019, 23:49

Joj, to onaj križar protiv znanosti, antifašizma, globalizma, altruizma, i svega naprednog?
Toliko smo ga oprali na Alternativi da je izgubio živce i popušio bančinu (nadam se perma). :rofl:
Šabović Adis
Inventar

Post 10 Mar 2019, 03:29

A daj, nemoj mi ga sad dirat', vidiš da se popravio! I produhovitio. :zubo:
Možda, u dogledno vrijeme, počne ponovo izlazit' u grad (ako se osmjeli tj. kad ga prođe alergija na društvo :zubo: ), cuga, disko ovo-ono...možda i natakne šta. :o

MmeTipfeler

Post 10 Mar 2019, 21:31

Eto! Što ja cijelo vrijeme govorim, ha? Lik je genijalan. :top: Ako me hoće, udat ću se za njega. :D

Матија Вујовић
7 March at 19:20

Ја као клинац из зајебанције додао у Википедију наводну епску песму "Марко Краљевић и Вујовић Матија" и скроз заборавио на то.
Ено сад на Слагалици било питање да се погоди лик из епске песме, и испало да је реч о лику по имену Матија Вујовић.
Па, јебем му мајку, јебену Википедију користите као извор.

Image

Netko je odmah reagirao: Ова страница је последњи пут уређена на датум 8. март 2019. у 10:53 ч.
haram
persona non grata

Post 10 Mar 2019, 22:37

MmeTipfeler wrote:
10 Mar 2019, 21:31
Па, јебем му мајку, јебену Википедију користите као извор.
Da, ima na Wikipediji ovakvih članaka:
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljka_Marki%C4%87

a ima bogami i ovakvih:
https://en.wikipedia.org/wiki/String_theory

e sad kolika je njihova vrijednost, ovisi o kapacitetima čitatelja i o priloženim linkovima
(zanimljivo kako je na Markićkinoj stranici iz ovog linka
https://www.index.hr/vijesti/clanak/Sve ... 14176.aspx
osvanulo samo sve pozitivno)(što stane u jednu krnju rečenicu).

U svakom slučaju, za upise na Wikipediji zahtijevaju se neke reference... za razliku od Hrvatske tzv. Enciklopedije (da ne kažem Gerijatrije). :kava:
MmeTipfeler

Post 11 Mar 2019, 07:38

MmeTipfeler

Post 12 Mar 2019, 19:14

haram wrote:
10 Mar 2019, 22:37
U svakom slučaju, za upise na Wikipediji zahtijevaju se neke reference... za razliku od Hrvatske tzv. Enciklopedije (da ne kažem Gerijatrije). :kava:
Ovo već dva dana hoću pitati pa uvijek zaboravim. Gerijatrija, jebiga. :D

Koje su to reference potrebne za upise na Wikipediji? Završena pučka škola? Da znaš čitati i pisati - tipkati već zna svatko zahvaljujući mobitelima.

Hrvatska enciklopedija svakako se ne može mjeriti s dnevnim medijima, pogotovo u pogledu senzacionalizma i možda kaska za najnovijim podacima i otkrićima, baš kao što se i u najboljem rječniku na svijetu ne mogu naći riječi ili fraze koje su se jučer ili prekjučer pojavile u jeziku. No bar ne iznosi netočnosti - ako neki podatak nije siguran, onda se to tamo tako i kaže.

Ako i ubuduće misliš "duhovito" kakiti po HE, sjeti se da je za sastavljanje enciklopedijskog članka potrebno ne samo završiti faks, nego i iza sebe imati objavljene stručne radove. Uostalom, molit ću fino, navedi neku netočnost iz HE.
haram
persona non grata

Post 14 Mar 2019, 16:24

MmeTipfeler wrote:
12 Mar 2019, 19:14
Ovo već dva dana hoću pitati pa uvijek zaboravim. Gerijatrija, jebiga. :D

Koje su to reference potrebne za upise na Wikipediji? Završena pučka škola? Da znaš čitati i pisati - tipkati već zna svatko zahvaljujući mobitelima.
Govorio sam o referencama na iznesene tvrdnje. Npr. ako se veli: zadnji glacijalni period je trajao do tada-i-tada, onda mora postojati i citat iz stručnog rada koji to dokazuje, plus link na njega.
A može netko napisat i "Željka Markić je najpametnija i najzgodnija ženska u Hrvatskoj" pa stavit citat iz dotičnog broja Glasa Koncila ili Kule Stražare i link na objavljeni tekst, ali to samo govori o (ne)kvaliteti i (ne)objektivnosti domaćih administratora na Wikipediji za hrv.govorno područje. Koji inače moraju biti visokoobrazovane osobe... i to su vjerojatno iste one koje pišu članke i za HE :D
A što se tiče školovanja, za Wikipediju je bitno da imaš dobro poznavanje materije o kojoj pišeš, a ne neko beskorisno obrazovanje koje veze s temom nema. Eto, tako sam i ja dobio poziv da uredim žalosno lošu stranicu o globalnom zatopljenju na hrvatskom jeziku, jer je nekome za oko zapelo moje poznavanje materije, bez znanja o mom formalnom obrazovanju. :p
MmeTipfeler wrote:
12 Mar 2019, 19:14
Hrvatska enciklopedija svakako se ne može mjeriti s dnevnim medijima, pogotovo u pogledu senzacionalizma i možda kaska za najnovijim podacima i otkrićima, baš kao što se i u najboljem rječniku na svijetu ne mogu naći riječi ili fraze koje su se jučer ili prekjučer pojavile u jeziku. No bar ne iznosi netočnosti - ako neki podatak nije siguran, onda se to tamo tako i kaže.

Ako i ubuduće misliš "duhovito" kakiti po HE, sjeti se da je za sastavljanje enciklopedijskog članka potrebno ne samo završiti faks, nego i iza sebe imati objavljene stručne radove. Uostalom, molit ću fino, navedi neku netočnost iz HE.
Recimo baš ona stranica o najvećem i najaktualnijem problemu s kojim se ljudska vrsta od svog postanka suočava – globalnom zatopljenju/klimatskim promjenama. HE “malo kaska” pa joj je u tih par prostoproširenih rečenica žalosno praznog članka zadnji podatak o Kyoto protokolu iz 1992 (i ni mu ni be kako on točno glasi). Ma koji je samo visokoobrazovani stručnjak pisao tu stranicu, molim te? Šime Đodan? :D Tako da je malo teško navoditi netočnosti na ono što ne postoji.
U svakom slučaju HE se može sakriti pred Wikipedijom.
:kava:
MmeTipfeler

Post 14 Mar 2019, 20:08

haram wrote:
14 Mar 2019, 16:24
Govorio sam o referencama na iznesene tvrdnje. Npr. ako se veli: zadnji glacijalni period je trajao do tada-i-tada, onda mora postojati i citat iz stručnog rada koji to dokazuje, plus link na njega.
Očito ne znaš što znače pojmovi 'enciklopedija' i 'leksikon' - to su priručnici u kojima se u što sažetijem obliku iznosi što više relevantnih podataka. Uostalom, što se tiče HE, svatko je slobodan, dapače, pozvan ukazati na netočnosti i/ili nedosljednosti u pojedinim člancima.

Recimo baš ona stranica o najvećem i najaktualnijem problemu s kojim se ljudska vrsta od svog postanka suočava – globalnom zatopljenju/klimatskim promjenama. HE “malo kaska” pa joj je u tih par prostoproširenih rečenica žalosno praznog članka zadnji podatak o Kyoto protokolu iz 1992 (i ni mu ni be kako on točno glasi). Ma koji je samo visokoobrazovani stručnjak pisao tu stranicu, molim te? Šime Đodan? :D Tako da je malo teško navoditi netočnosti na ono što ne postoji.
Link, molim. :)
U svakom slučaju HE se može sakriti pred Wikipedijom.
:kava:
A oboje pred stručnjakom. :cerek:
haram
persona non grata

Post 15 Mar 2019, 06:22

MmeTipfeler wrote:
14 Mar 2019, 20:08
Očito ne znaš što znače pojmovi 'enciklopedija' i 'leksikon' - to su priručnici u kojima se u što sažetijem obliku iznosi što više relevantnih podataka.
Da, primjećuje se da je HE vrlo sažeta - baš kao osnovnoškolski leksić :D
MmeTipfeler wrote:
Uostalom, što se tiče HE, svatko je slobodan, dapače, pozvan ukazati na netočnosti i/ili nedosljednosti u pojedinim člancima.
Ah, sad je to svatko... a to što pisac manjkavog/netočnog članka ima najmanje završen faks i iza sebe objavljene stručne radove onda se može okačiti mačku o rep? Pa si onda taj pisac manjkavog/netočnog pa onda od strane anonimnog laika ispravljenog članka, koji ima završen faks i iza sebe objavljene stručne radove - može pripisati još lovorika za objavljene stručne radove?
Zanimljivi kriteriji, elitistički, malkice hipokritski, gotovo da bi čovjek rekao uhljebarski, na toj HE. Ali ništa čudno niti novo za ovo vrijeme i mjesto radnje. :kava:
Jel se to pisanje članaka za HE plaća?
MmeTipfeler wrote:
Link, molim. :)
Pa onaj koji si ti sama jednom prilikom stavila, čudi me da se ne sjećaš. Ah, da, gerijatrija... :cerek:
MmeTipfeler wrote:
A oboje pred stručnjakom. :cerek:
Nekako imam utisak da nam se definicije što bi to moglo biti razlikuju.
U svakom slučaju, i stručnjaci se, za polja na kojima nisu stručni a trebaju im reference, daleko više pozivaju na Wikipediju nego na Hrvatsku Enciklopediju, koliko sam primijetio.

Uostalom, da vidimo šta Wikipedija kaže o HE...
Postoje tri enciklopedijska projekta pod imenom Hrvatska enciklopedija razdvojena razdobljem od više od 100 godina. Kontinuitet između njih u razdoblju 1950.-1988. čine tri izdanja Opće enciklopedije JLZ.

Hrvatska enciklopedija (Zoch)
Izdano dva sveska 1887. i 1890. u Osijeku

Hrvatska enciklopedija (Ujević)
Izdano pet svezaka 1941-1945. godine (1. svezak još u vrijeme Kraljevine Jugoslavije, sljedeći u vrijeme NDH)

Hrvatska enciklopedija (LZMK)
Enciklopedija koju je od 1999. do 2009. u 11. svezaka izdao Leksikografski zavod Miroslav Krleža.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_enciklopedija
"... do 2009." :eek:
Pa onda nikakvo čudo da djeluje mrtvo kao konzervirana haringa s istom godinom proizvodnje :cerek:
Možda bi za XIX stoljeće bila dovoljno relevantan izvor, ali za ovo doba munjevitog razvoja nauke i događaja, i elektoničkih medija... :facepalm:

No bar smo se još jednom dobro nasmijali :rofl:
MmeTipfeler

Post 16 Mar 2019, 21:21

haram wrote:
15 Mar 2019, 06:22
No bar smo se još jednom dobro nasmijali :rofl:
Pa ja se prepotentnoj gluposti uvijek smijem. Prilika je dovoljno. :trep:
Šabović Adis
Inventar

Post 18 Mar 2019, 19:59

Image

Awiens...:rofl: :rofl:
Šabović Adis
Inventar

Post 19 Mar 2019, 00:51

Image

Fakat nisam mogao da odolim, morosam...:rofl: :rofl:
haram
persona non grata

Post 19 Mar 2019, 18:37

Adise, opet podrivaš klerikalnu državu, a? :cerek:
Šta je NVO?
MmeTipfeler

Post 19 Mar 2019, 18:44

A jest ti fora, Adise, ovo sa sakrivanjem sugovornikova imena, a u vlastitom odgovoru ostaviš @Indir Skender. :D
haram wrote:
19 Mar 2019, 18:37
Adise, opet podrivaš klerikalnu državu, a? :cerek:
Šta je NVO?
Mislim da se klerikalna odnosi samo na katoličke države, ali nema veze. NVO znači "nevladine organizacije".
haram
persona non grata

Post 19 Mar 2019, 18:57

MmeTipfeler wrote:
19 Mar 2019, 18:44
A jest ti fora, Adise, ovo sa sakrivanjem sugovornikova imena, a u vlastitom odgovoru ostaviš @Indir Skender. :D
Možda je odgovarao nekom drugom Indiru Skenderu? :ne zna:
MmeTipfeler wrote:
19 Mar 2019, 18:44
Mislim da se klerikalna odnosi samo na katoličke države, ali nema veze. NVO znači "nevladine organizacije".
U pravu si Madam, krivu riječ sam upotrijebio. Ja mogu priznat drugome da je u pravu kad je u pravu, i da sam ja u krivu kad sam u krivu. :o
  • Information