Mogla si stavit na temu o TrumpuMmeTipfeler wrote: ↑20 Feb 2019, 08:02Ne stavljam ovo pod članke jer i nije članak, nego zajebancija: link.
Nego, ti zbilja misliš da su ovakvi u stanju povlačit neke paralele i izvlačit pouke?
Mogla si stavit na temu o TrumpuMmeTipfeler wrote: ↑20 Feb 2019, 08:02Ne stavljam ovo pod članke jer i nije članak, nego zajebancija: link.
Ja vidim samo prvu nepokretnu sliku sa strelicom za pokretanje, a kad na to kliknem samo mi se vrti kružić u sredini i tako u nedogled. Ulogirana sam na Fejsu. Možda je u pitanju brauzer? Na starom sam FF-u jer XP ne prima apdejte nakon verzije 52.9.0. Baš ću probati s Chromeom iako ni on ne želi surađivati.
Lako moguće. Krajnje je vrijeme da instaliraš Desetku, takvih će stvari sve više biti.MmeTipfeler wrote: ↑28 Feb 2019, 07:56Možda je u pitanju brauzer? Na starom sam FF-u jer XP ne prima apdejte nakon verzije 52.9.0.

Da, ima na Wikipediji ovakvih članaka:
Ovo već dva dana hoću pitati pa uvijek zaboravim. Gerijatrija, jebiga.
Govorio sam o referencama na iznesene tvrdnje. Npr. ako se veli: zadnji glacijalni period je trajao do tada-i-tada, onda mora postojati i citat iz stručnog rada koji to dokazuje, plus link na njega.MmeTipfeler wrote: ↑12 Mar 2019, 19:14Ovo već dva dana hoću pitati pa uvijek zaboravim. Gerijatrija, jebiga.![]()
Koje su to reference potrebne za upise na Wikipediji? Završena pučka škola? Da znaš čitati i pisati - tipkati već zna svatko zahvaljujući mobitelima.
Recimo baš ona stranica o najvećem i najaktualnijem problemu s kojim se ljudska vrsta od svog postanka suočava – globalnom zatopljenju/klimatskim promjenama. HE “malo kaska” pa joj je u tih par prostoproširenih rečenica žalosno praznog članka zadnji podatak o Kyoto protokolu iz 1992 (i ni mu ni be kako on točno glasi). Ma koji je samo visokoobrazovani stručnjak pisao tu stranicu, molim te? Šime Đodan?MmeTipfeler wrote: ↑12 Mar 2019, 19:14Hrvatska enciklopedija svakako se ne može mjeriti s dnevnim medijima, pogotovo u pogledu senzacionalizma i možda kaska za najnovijim podacima i otkrićima, baš kao što se i u najboljem rječniku na svijetu ne mogu naći riječi ili fraze koje su se jučer ili prekjučer pojavile u jeziku. No bar ne iznosi netočnosti - ako neki podatak nije siguran, onda se to tamo tako i kaže.
Ako i ubuduće misliš "duhovito" kakiti po HE, sjeti se da je za sastavljanje enciklopedijskog članka potrebno ne samo završiti faks, nego i iza sebe imati objavljene stručne radove. Uostalom, molit ću fino, navedi neku netočnost iz HE.
Očito ne znaš što znače pojmovi 'enciklopedija' i 'leksikon' - to su priručnici u kojima se u što sažetijem obliku iznosi što više relevantnih podataka. Uostalom, što se tiče HE, svatko je slobodan, dapače, pozvan ukazati na netočnosti i/ili nedosljednosti u pojedinim člancima.
Link, molim.Recimo baš ona stranica o najvećem i najaktualnijem problemu s kojim se ljudska vrsta od svog postanka suočava – globalnom zatopljenju/klimatskim promjenama. HE “malo kaska” pa joj je u tih par prostoproširenih rečenica žalosno praznog članka zadnji podatak o Kyoto protokolu iz 1992 (i ni mu ni be kako on točno glasi). Ma koji je samo visokoobrazovani stručnjak pisao tu stranicu, molim te? Šime Đodan?Tako da je malo teško navoditi netočnosti na ono što ne postoji.
A oboje pred stručnjakom.U svakom slučaju HE se može sakriti pred Wikipedijom.
Da, primjećuje se da je HE vrlo sažeta - baš kao osnovnoškolski leksićMmeTipfeler wrote: ↑14 Mar 2019, 20:08Očito ne znaš što znače pojmovi 'enciklopedija' i 'leksikon' - to su priručnici u kojima se u što sažetijem obliku iznosi što više relevantnih podataka.
Ah, sad je to svatko... a to što pisac manjkavog/netočnog članka ima najmanje završen faks i iza sebe objavljene stručne radove onda se može okačiti mačku o rep? Pa si onda taj pisac manjkavog/netočnog pa onda od strane anonimnog laika ispravljenog članka, koji ima završen faks i iza sebe objavljene stručne radove - može pripisati još lovorika za objavljene stručne radove?MmeTipfeler wrote: ↑14 Mar 2019, 20:08Uostalom, što se tiče HE, svatko je slobodan, dapače, pozvan ukazati na netočnosti i/ili nedosljednosti u pojedinim člancima.
Pa onaj koji si ti sama jednom prilikom stavila, čudi me da se ne sjećaš. Ah, da, gerijatrija...
Nekako imam utisak da nam se definicije što bi to moglo biti razlikuju.
"... do 2009."Postoje tri enciklopedijska projekta pod imenom Hrvatska enciklopedija razdvojena razdobljem od više od 100 godina. Kontinuitet između njih u razdoblju 1950.-1988. čine tri izdanja Opće enciklopedije JLZ.
Hrvatska enciklopedija (Zoch)
Izdano dva sveska 1887. i 1890. u Osijeku
Hrvatska enciklopedija (Ujević)
Izdano pet svezaka 1941-1945. godine (1. svezak još u vrijeme Kraljevine Jugoslavije, sljedeći u vrijeme NDH)
Hrvatska enciklopedija (LZMK)
Enciklopedija koju je od 1999. do 2009. u 11. svezaka izdao Leksikografski zavod Miroslav Krleža.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_enciklopedija
Mislim da se klerikalna odnosi samo na katoličke države, ali nema veze. NVO znači "nevladine organizacije".
Možda je odgovarao nekom drugom Indiru Skenderu?MmeTipfeler wrote: ↑19 Mar 2019, 18:44A jest ti fora, Adise, ovo sa sakrivanjem sugovornikova imena, a u vlastitom odgovoru ostaviš @Indir Skender.![]()
U pravu si Madam, krivu riječ sam upotrijebio. Ja mogu priznat drugome da je u pravu kad je u pravu, i da sam ja u krivu kad sam u krivu.MmeTipfeler wrote: ↑19 Mar 2019, 18:44Mislim da se klerikalna odnosi samo na katoličke države, ali nema veze. NVO znači "nevladine organizacije".
Users browsing this forum: ClaudeBot and 7 guests