O odgoju mačaka
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 832 times
- Been thanked: 1586 times
dejzi » wrote:Mačke su mi simpatične samo kad su male, kad narastu mi idu na živce. I ružne su.![]()
Previše su svojeglave za moj ukus.![]()
I djeluju mi zlo. Obostrano se ne volimo.
Meni je ta neovisnost i samodostatnost baš ono što životinja mora imati da bi bila životinja. Mora u sebi zadržati duh divljine. Mora biti bar malčice nepripitomljena. Mačku ne možeš maziti kad ti hoćeš nego kad ona hoće. Nije to igračka. Ne sviđaju mi se životinje skrojene po ljudskoj mjeri, prezirem inženjering koji bi trebao nama udovoljiti.Tristana wrote:
Mogu ja?
Volim ih manje od pasa zato jer ne osjećam da me vole bezuvjetno kao psi.
Nikad im 100% ne vjerujem ali ih svejedno cijeli život imam oko sebe jer su posebne i zabavne.
Otprilike sličan odnos imam i sa ljudima koji su u horoskopu blizanci![]()
Mace su već tisućama godina s nama, a opet - mogu se same snaći. Mogu preživjeti. Ne samo to, malo je u prirodi tako efikasnih i vještih lovaca, pravi su mali predatori koji skaču na sve što vide, bila to mušica, leptir, vrabac ili glodavac. Imamo sreće što ne narastu poput tigrova.
Elegantne su, profinjene i brze. Upravo nevjerojatno gipke, hitre i okretne. Kad ti dođe da ti njuškom dotakne nos ili obliže te onim malim hrapavim jezikom, i time te podsjeća da je terminator. Neće te polizati kao da si pao u bazen, treba i njoj nešto ostati da se opere. Čiste su, uredne, drže do sebe. I imaju onaj dašak tajanstvenosti i neuhvatljivosti poput rasne žene.
A što je najbolje, vole si ugađati baš poput nas. Mogu spavati po cijele dane, doslovce uvijek mogu jesti, uvijek traže toplo mjesto da se tamo zavuku. Mačke su vladari svijeta, nisu to ni žene ni muškarci. Ne, oni su dlakavi autokrati koji uvijek provode svoju volju.
Potpisi su za budale.
Da potpisem Hika. Za moj temperament mice odlicno pasu. Neovisne su i svojevoljne. Dive. Posebne.
Imam blage sefove cijeli zivot i trebam nekog da mi se suprotstavi. Ravnoteze radi. S time da ja volim i pse i macke ali mackama se jos k tome i divim.
I jedino njima dozvoljavam da mi sefuju.
Psa ces uloviti na samilost a kod macke nema milosti ako si joj se zamjerio.
Crkni. Ne treba te.
U njenoj prirodi nije da ostavi drek na izvolte ni u prirodi. Ciste su.
Kao sto Hik pise, da tu su jako jako dugo i opstale su ne zahvaljujuci snazi ili velicini nego bas tim karakteristika kojima se ja divim.
Macke su hedonisiti. I ja volim nekad biti kao macka
Zena diva. Podanici pokleknite. 
Imam blage sefove cijeli zivot i trebam nekog da mi se suprotstavi. Ravnoteze radi. S time da ja volim i pse i macke ali mackama se jos k tome i divim.
I jedino njima dozvoljavam da mi sefuju.
Psa ces uloviti na samilost a kod macke nema milosti ako si joj se zamjerio.
U njenoj prirodi nije da ostavi drek na izvolte ni u prirodi. Ciste su.
Kao sto Hik pise, da tu su jako jako dugo i opstale su ne zahvaljujuci snazi ili velicini nego bas tim karakteristika kojima se ja divim.
S njihovim culima, najebali bi.Imamo sreće što ne narastu poput tigrova
Macke su hedonisiti. I ja volim nekad biti kao macka
Ak vam se stalno mazi mačka, imajte čopor
Uopće se ne mogu sjetiti trenutka u kojem sjedim, a da mi netko od njh nije u krilu. Kad su maleni, više njih
Većinu postova ovdje napisala sam vireći između mačjih ušiju. Upravo vas pozdravlja Bully
Također, valjda se natječu za pažnju pa baš ne odbijaju žnjaranje.
Što se odgoja tiče, ja nikog ne odgajam, nisam ni pasetine. Dogovaram se, pregovaram. Naučila sam ponešto mačjeg i psećeg jezika da znam što hoće. I nisu mački tak nemogući. Kad je stvarno frka, kad mi je neki rok, povuku se, osjete da sam luda valjda i budu dobri.
Što se odgoja tiče, ja nikog ne odgajam, nisam ni pasetine. Dogovaram se, pregovaram. Naučila sam ponešto mačjeg i psećeg jezika da znam što hoće. I nisu mački tak nemogući. Kad je stvarno frka, kad mi je neki rok, povuku se, osjete da sam luda valjda i budu dobri.
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
superhek. 
---
danas sam micu beskucnicu koju tu i tamo hranim vidjela na parkingu, dosla do neke zene koja je vadila stvari iz auta i ceska se o otvorena vrata pa dize sapice k'o pesonja da vidi sta je unutra, pa se opet ceska i mazi s autom...
---
danas sam micu beskucnicu koju tu i tamo hranim vidjela na parkingu, dosla do neke zene koja je vadila stvari iz auta i ceska se o otvorena vrata pa dize sapice k'o pesonja da vidi sta je unutra, pa se opet ceska i mazi s autom...
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Kod mene obrnuto. Kad sam ja luda i oni su, upiju moju vibru. A ja cesto kasnim.Silajn » wrote:Ak vam se stalno mazi mačka, imajte čoporUopće se ne mogu sjetiti trenutka u kojem sjedim, a da mi netko od njh nije u krilu. Kad su maleni, više njih
Većinu postova ovdje napisala sam vireći između mačjih ušiju. Upravo vas pozdravlja Bully
Također, valjda se natječu za pažnju pa baš ne odbijaju žnjaranje.
I onda kad kasnim pletu se pod noge, okrecu na ledja, izvoljevaju ceskanje. Ah da. Kad smo ludi, onda smo svi ludi. Kad sam ja smirena i opustena i oni su. Kad ja moram na wc idu i oni na svoj.
Upravo sam se vratila iz azila, prijavila se za volontiranje. mazila i igrala se s micama, dobro i cistila tri sata i moji me odmah doma nanjusili da sam ih "varala s drugima".
U vrecicu ma kako duboku skacu naglavacke unutra pa sta dade bog
Onaj link sa tvorom je ludnica
- Stitch
- Head Honcho
Meni su i tvorovi iznimno simpatični - inteligentni su, živahni i zaigrani. Ali to su prave zvijeri, nisu ljubimci za obitelji s malom djecom, a znaju i gristi, ovisno o tome koliko su socijalizirani.
Ako su bili zlostavljani ili držani u neprimjerenim uvjetima, teško ih se može prilagoditi. No da, beskrajno su šarmantni.
Ako su bili zlostavljani ili držani u neprimjerenim uvjetima, teško ih se može prilagoditi. No da, beskrajno su šarmantni.
Potpisi su za budale.
Da oprostis seru kad je netko doma da se odmah ocisti, siolikat upije pjesak pa se to ne cisti, piske cesce od jednom dnevno.Silajn » wrote:Zar nisi ti, Ombia, rekla da tvoji mački idu na wc tek kad ti dođeš doma? Imaju li problema s bubrezima?
Koliko znam potpuno su zdravi, konacno. Odakle ti pitanje o bubrezima?
Ma kakvi, pisaju kad moraju.Silajn » wrote:Pa, nekak mi nije zdravo ni da se čekaju posrat, ali valjda imaju neku rutinuZa bubrege sam pitala jer sam shvatila i da trpe s pišanjem.
Piju puno (imaju taj izvoric koji tece i koji im se jako svidja) i pisaju cesto.
Da imaju svoju rutinu, poseru se ujutro i navecer i zahtjevaju da ocistim odmah, ako kojim slucajem telefoniram u stanju su urlikati i lupati sapom po wc-u da budu jasni.
A cuj, ja ih ne mogu najterati da seru u vrijeme kad ja mislim da je normalno.
I kad ih cuva netko a ja na putu, onda bash ne kakaju kad je taj netko tamo, valjda se ne mogu opustiti.
Boze sramote. Trebalo je pisati, silikat upije mokracu.siolikat upije pjesak pa se to ne cisti,
Moram cijeli tvoj post staviti negdje sa strane za slijedeći put ako me tko pita zašto mace.Hekatonhir » wrote: Ne, oni su dlakavi autokrati koji uvijek provode svoju volju.
Da.ElliQuinn » wrote:Moje su mačke voljele ići srati u svježe stavljeni pijesak. Mislim da mačke jednostavno ne vole ni teoretsku mogućnost da zamažu šape kod zatrpavanja.
I ovo prvo isto.
Najnaj gust im je u cisti wc, jos nije zadnje zrno ni palo kako treba odmah ga moraju krstiti, to im je nesto kao ritual, ako spavaju u spajzi, dizu se mamurni i zapisavaju barem, cisto je ne.
Moj mačak se večeras popiškio pored svoje kutije za pijesak
Ostavila sam vreću s pijeskom pored kutije (stoji tamo već par dana, nisam je tek danas ostavila). Mali je zavukao glavu unutra i kopao po pijesku i odjednom se skroz umirio i počeo piškiti po podu. I nakon toga je još grebao sa šapicama po podu u nad da će uspjeti zakopati.
Da li je to normalno ponašanje i mali je jednostavno priglup i bio je uvjeren da je u pijesku ili da se zabrinem?
Da li je to normalno ponašanje i mali je jednostavno priglup i bio je uvjeren da je u pijesku ili da se zabrinem?
Desire makes slaves out of kings.
Kod mojih je ista šema, i uvijek mi se čini da onaj drugi ostane razočaran nakon što prvi i brži "krsti" pijesak.ombia » wrote:
Da.
I ovo prvo isto.
Najnaj gust im je u cisti wc, jos nije zadnje zrno ni palo kako treba odmah ga moraju krstiti, to im je nesto kao ritual, ako spavaju u spajzi, dizu se mamurni i zapisavaju barem, cisto je ne.
The planet is fine. The people are fucked.
-
- Information
-