O odgoju mačaka

Vau, mijau i pokoji au
Tristana

Post 16 Dec 2011, 20:05

:rofl:

ombia

Post 16 Dec 2011, 20:09

dejzi » wrote:Mačke su mi simpatične samo kad su male, kad narastu mi idu na živce. I ružne su. :xne zna:
Previše su svojeglave za moj ukus. :xne zna:
I djeluju mi zlo. Obostrano se ne volimo. :durica:
:eek: :trk:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 833 times
Been thanked: 1586 times
Post 16 Dec 2011, 20:23

dejzi » wrote:Mačke su mi simpatične samo kad su male, kad narastu mi idu na živce. I ružne su. :xne zna:
Previše su svojeglave za moj ukus. :xne zna:
I djeluju mi zlo. Obostrano se ne volimo. :durica:
Tristana wrote:
Mogu ja?

Volim ih manje od pasa zato jer ne osjećam da me vole bezuvjetno kao psi.
Nikad im 100% ne vjerujem ali ih svejedno cijeli život imam oko sebe jer su posebne i zabavne.

Otprilike sličan odnos imam i sa ljudima koji su u horoskopu blizanci :brukica:
Meni je ta neovisnost i samodostatnost baš ono što životinja mora imati da bi bila životinja. Mora u sebi zadržati duh divljine. Mora biti bar malčice nepripitomljena. Mačku ne možeš maziti kad ti hoćeš nego kad ona hoće. Nije to igračka. Ne sviđaju mi se životinje skrojene po ljudskoj mjeri, prezirem inženjering koji bi trebao nama udovoljiti.

Mace su već tisućama godina s nama, a opet - mogu se same snaći. Mogu preživjeti. Ne samo to, malo je u prirodi tako efikasnih i vještih lovaca, pravi su mali predatori koji skaču na sve što vide, bila to mušica, leptir, vrabac ili glodavac. Imamo sreće što ne narastu poput tigrova. :D

Elegantne su, profinjene i brze. Upravo nevjerojatno gipke, hitre i okretne. Kad ti dođe da ti njuškom dotakne nos ili obliže te onim malim hrapavim jezikom, i time te podsjeća da je terminator. Neće te polizati kao da si pao u bazen, treba i njoj nešto ostati da se opere. Čiste su, uredne, drže do sebe. I imaju onaj dašak tajanstvenosti i neuhvatljivosti poput rasne žene. :cerek:

A što je najbolje, vole si ugađati baš poput nas. Mogu spavati po cijele dane, doslovce uvijek mogu jesti, uvijek traže toplo mjesto da se tamo zavuku. Mačke su vladari svijeta, nisu to ni žene ni muškarci. Ne, oni su dlakavi autokrati koji uvijek provode svoju volju. :cerek:
Potpisi su za budale.
ombia

Post 16 Dec 2011, 20:31

Da potpisem Hika. Za moj temperament mice odlicno pasu. Neovisne su i svojevoljne. Dive. Posebne.

Imam blage sefove cijeli zivot i trebam nekog da mi se suprotstavi. Ravnoteze radi. S time da ja volim i pse i macke ali mackama se jos k tome i divim.
I jedino njima dozvoljavam da mi sefuju.
Psa ces uloviti na samilost a kod macke nema milosti ako si joj se zamjerio. :s Crkni. Ne treba te.
U njenoj prirodi nije da ostavi drek na izvolte ni u prirodi. Ciste su.

Kao sto Hik pise, da tu su jako jako dugo i opstale su ne zahvaljujuci snazi ili velicini nego bas tim karakteristika kojima se ja divim.
Imamo sreće što ne narastu poput tigrova
S njihovim culima, najebali bi. :zubo:

Macke su hedonisiti. I ja volim nekad biti kao macka :cerek: Zena diva. Podanici pokleknite. :rofl:
Éowyn

Post 16 Dec 2011, 20:53

Slažem se s vas dvoje. S tim da sam ja totalno cat person i mačke mi isto odlično odgovaraju temperamentu.
Desire makes slaves out of kings.
Eks

Post 16 Dec 2011, 22:53

Ja sam isključivo cat person, što starija to zadrtije. Pse tipa Barney sam voljela dok sam bila mlađa, ali me s vremenom pustila ikakva želja da imam psa. Obožavam mačketine. Psi su previše poslušni za moj ukus.
Silajn

Post 16 Dec 2011, 22:58

Ak vam se stalno mazi mačka, imajte čopor :zubo: Uopće se ne mogu sjetiti trenutka u kojem sjedim, a da mi netko od njh nije u krilu. Kad su maleni, više njih :D Većinu postova ovdje napisala sam vireći između mačjih ušiju. Upravo vas pozdravlja Bully :cerek: Također, valjda se natječu za pažnju pa baš ne odbijaju žnjaranje.
Što se odgoja tiče, ja nikog ne odgajam, nisam ni pasetine. Dogovaram se, pregovaram. Naučila sam ponešto mačjeg i psećeg jezika da znam što hoće. I nisu mački tak nemogući. Kad je stvarno frka, kad mi je neki rok, povuku se, osjete da sam luda valjda i budu dobri.
Eks

Post 16 Dec 2011, 23:01

Silajn » wrote:. Upravo vas pozdravlja Bully :cerek:
:cerek: :cerek:

Slikice nisu bile dugo. :hekla:
MightyMe

Post 16 Dec 2011, 23:04

Sad bi posla sliku, al nema nijedna di oće lipo stat. :tuzni:
Stitch
Head Honcho
Post 17 Dec 2011, 12:18

Hik, ha? Još ću ispasti pijanac. :zubo:
Potpisi su za budale.
*jezebel*

Post 17 Dec 2011, 14:18

superhek. :D

---

danas sam micu beskucnicu koju tu i tamo hranim vidjela na parkingu, dosla do neke zene koja je vadila stvari iz auta i ceska se o otvorena vrata pa dize sapice k'o pesonja da vidi sta je unutra, pa se opet ceska i mazi s autom... :cerek:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Éowyn

Post 17 Dec 2011, 14:41

Moj isto u svaku vrećicu zaviri i uđe unutra i u svaki tanjur ili zdjelicu mora zaviriti (i u pravilu isto pokuša ući unutra).
Stitch
Head Honcho
Post 17 Dec 2011, 14:57

Spomenuh brzinu i okretnost. Evo videa gdje se igraju mačić i afrički tvor. Obje su životinje hitre, ali nekako mi se čini da maca pobjeđuje. :cerek:
Potpisi su za budale.
ombia

Post 17 Dec 2011, 15:34

Silajn » wrote:Ak vam se stalno mazi mačka, imajte čopor :zubo: Uopće se ne mogu sjetiti trenutka u kojem sjedim, a da mi netko od njh nije u krilu. Kad su maleni, više njih :D Većinu postova ovdje napisala sam vireći između mačjih ušiju. Upravo vas pozdravlja Bully :cerek: Također, valjda se natječu za pažnju pa baš ne odbijaju žnjaranje.
Što se odgoja tiče, ja nikog ne odgajam, nisam ni pasetine. Dogovaram se, pregovaram. Naučila sam ponešto mačjeg i psećeg jezika da znam što hoće. I nisu mački tak nemogući. Kad je stvarno frka, kad mi je neki rok, povuku se, osjete da sam luda valjda i budu dobri.
Kod mene obrnuto. Kad sam ja luda i oni su, upiju moju vibru. A ja cesto kasnim. :o Da radim na tome.

I onda kad kasnim pletu se pod noge, okrecu na ledja, izvoljevaju ceskanje. Ah da. Kad smo ludi, onda smo svi ludi. Kad sam ja smirena i opustena i oni su. Kad ja moram na wc idu i oni na svoj. :rofl:

Upravo sam se vratila iz azila, prijavila se za volontiranje. mazila i igrala se s micama, dobro i cistila tri sata i moji me odmah doma nanjusili da sam ih "varala s drugima". :o

U vrecicu ma kako duboku skacu naglavacke unutra pa sta dade bog :zubo:

Onaj link sa tvorom je ludnica :cerek: :cerek: :cerek: fenomenalan je.
ombia

Post 17 Dec 2011, 15:36

E da a ja sad moram mojima ocetkati zube nekim lijekom za desni, pomolite se za mene, bit ce krvi. Ne njihove naravno. :crying:
Stitch
Head Honcho
Post 17 Dec 2011, 15:38

Meni su i tvorovi iznimno simpatični - inteligentni su, živahni i zaigrani. Ali to su prave zvijeri, nisu ljubimci za obitelji s malom djecom, a znaju i gristi, ovisno o tome koliko su socijalizirani.

Ako su bili zlostavljani ili držani u neprimjerenim uvjetima, teško ih se može prilagoditi. No da, beskrajno su šarmantni. :)
Potpisi su za budale.
Silajn

Post 18 Dec 2011, 01:00

Zar nisi ti, Ombia, rekla da tvoji mački idu na wc tek kad ti dođeš doma? Imaju li problema s bubrezima?
ombia

Post 18 Dec 2011, 10:47

Silajn » wrote:Zar nisi ti, Ombia, rekla da tvoji mački idu na wc tek kad ti dođeš doma? Imaju li problema s bubrezima?
Da oprostis seru kad je netko doma da se odmah ocisti, siolikat upije pjesak pa se to ne cisti, piske cesce od jednom dnevno.

Koliko znam potpuno su zdravi, konacno. Odakle ti pitanje o bubrezima? :misli:
Silajn

Post 18 Dec 2011, 10:52

Pa, nekak mi nije zdravo ni da se čekaju posrat, ali valjda imaju neku rutinu :ne zna: Za bubrege sam pitala jer sam shvatila i da trpe s pišanjem.
ombia

Post 18 Dec 2011, 10:59

Silajn » wrote:Pa, nekak mi nije zdravo ni da se čekaju posrat, ali valjda imaju neku rutinu :ne zna: Za bubrege sam pitala jer sam shvatila i da trpe s pišanjem.
Ma kakvi, pisaju kad moraju.
Piju puno (imaju taj izvoric koji tece i koji im se jako svidja) i pisaju cesto.
Da imaju svoju rutinu, poseru se ujutro i navecer i zahtjevaju da ocistim odmah, ako kojim slucajem telefoniram u stanju su urlikati i lupati sapom po wc-u da budu jasni. :rolleyes:

A cuj, ja ih ne mogu najterati da seru u vrijeme kad ja mislim da je normalno. :xzubo: Jedno, jutros sam dosla rano kuci, a izasla navecer jos prije osam i da docekao me drekec zakopan, ali eto ja takve izlaske imam dvaput mjesecno, ostarila sam. :facepalm:

I kad ih cuva netko a ja na putu, onda bash ne kakaju kad je taj netko tamo, valjda se ne mogu opustiti.
siolikat upije pjesak pa se to ne cisti,
Boze sramote. Trebalo je pisati, silikat upije mokracu.
Potjeh

Post 18 Dec 2011, 18:42

Hekatonhir » wrote: Ne, oni su dlakavi autokrati koji uvijek provode svoju volju. :cerek:
Moram cijeli tvoj post staviti negdje sa strane za slijedeći put ako me tko pita zašto mace.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 18 Dec 2011, 19:22

Moje su mačke voljele ići srati u svježe stavljeni pijesak. Mislim da mačke jednostavno ne vole ni teoretsku mogućnost da zamažu šape kod zatrpavanja.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ombia

Post 18 Dec 2011, 19:27

ElliQuinn » wrote:Moje su mačke voljele ići srati u svježe stavljeni pijesak. Mislim da mačke jednostavno ne vole ni teoretsku mogućnost da zamažu šape kod zatrpavanja.
Da.
I ovo prvo isto.
Najnaj gust im je u cisti wc, jos nije zadnje zrno ni palo kako treba odmah ga moraju krstiti, to im je nesto kao ritual, ako spavaju u spajzi, dizu se mamurni i zapisavaju barem, cisto je ne. :cerek:
Éowyn

Post 19 Dec 2011, 23:16

Moj mačak se večeras popiškio pored svoje kutije za pijesak :xne zna: Ostavila sam vreću s pijeskom pored kutije (stoji tamo već par dana, nisam je tek danas ostavila). Mali je zavukao glavu unutra i kopao po pijesku i odjednom se skroz umirio i počeo piškiti po podu. I nakon toga je još grebao sa šapicama po podu u nad da će uspjeti zakopati.
Da li je to normalno ponašanje i mali je jednostavno priglup i bio je uvjeren da je u pijesku ili da se zabrinem?
sabaa

Post 19 Dec 2011, 23:20

ombia » wrote:
Da.
I ovo prvo isto.
Najnaj gust im je u cisti wc, jos nije zadnje zrno ni palo kako treba odmah ga moraju krstiti, to im je nesto kao ritual, ako spavaju u spajzi, dizu se mamurni i zapisavaju barem, cisto je ne. :cerek:
Kod mojih je ista šema, i uvijek mi se čini da onaj drugi ostane razočaran nakon što prvi i brži "krsti" pijesak.
The planet is fine. The people are fucked.
  • Information