vrrrlet » wrote:Evo Nodenše, ja ću ti odgovoriti. Točno si primjetio to u prvom odlomku. U drugom se pitaš što je razumsko u kopulaciji s bićima koja odgovaraju opisu iz prvog odlomka. Razumsko je to što prije upražnjavanja seksualnog odnosa s tim i takvim bićem trebaš provjeriti da li to biće zadovoljava higijenske standarde.

Pa ni to nije razumsko; osjećaj gadljivosti kojeg vjerojatno generiraju određeni higijenski propusti (ili pak propusti mentalne higijene, ako ćemo o cajkama) - također je intuitivna reakcija, a ne proizvod razuma.
vrrrlet » wrote:Dakle, pere li zube i noge, te održava li mentalnu higijenu. Ako sluša cajke, to je kao da joj smrdi iz usta. Zapravo, ako joj odstraniš dio lubanje ili oko, vidjeti ćeš da joj smrdi iz mozga.
Ako netko posjećuje prostitutke, nekako sumnjam da se zamara pitanjem sluša li dotična cajke. Pa zato bih pretpostavio da ni u slučaju nekog ONS-a, pa ni ovlaš-FF-a, ne bi cajkanje bila neka posebna prepreka za jebačinu vulgaris.

Enivej, to nije ni pitanje, nego je pitanje što je 'razumno' u svemu tome.
vrrrlet » wrote:Nadalje, iako treba težiti da takvo biće postane jedino i zauvijek tvoje, jer je to romantično i lijepo, to ipak većinom nije slučaj. Ali uvijek treba vidjeti da li je njeno ludilo, koje svi imamo u većoj ili manjoj mjeri, dostojno penetracije našeg najsvetijeg ekstremiteta.
Nadam se da sam ti pomogao.

Pa ono, jbt, vidim 'razumski' da to većinom nije slučaj. No, osim što je razumski onda pitati 'a zašto zapravo nije' - isto tako je razumski pitati se odakle uopće ta ideja da bi 'trebalo' biti tako (ili pak suprotno, kao što JPK valjda misli).
Evo recimo, da ne postoje nikakvi zakoni niti propisi, pa čak ni društvena stigma glede jebanja s bilo kime, bez obzira na dobne razlike: kakvo seksualno ponašanje bi bilo 'razumno' u takvoj situaciji, te ima li razum uopće veze s tim pitanjem? Netko bi možda mogao reći, da je 'razumno' raditi ono što te najviše ispunjava/usrećuje, pa onda zaključiti da je vrlo vjerojatno da 30-godišnjaka ne može bogzna kako 'ispunjavati' odnos s 14-godišnjakinjom... no meni to zvuči neuvjerljivo. Čini mi se da znanost nije još došla do konačnog odgovora na pitanje, što čovjeka zbilja ispunjava/usrećuje.

Jest da je Maslow nešto pokušavao u tom smjeru, no meni to njegovo maslanje nekako nije leglo.